Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την καταψήφιση και παραίτηση Κατριβάνου

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την καταψήφιση και παραίτηση Κατριβάνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλική Κατριβάνου, Ελληνική Κυβέρνηση, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Μονάχα σαν κεραυνός εν αιθρία δεν έσκασε η παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου μετά την καταψήφιση των διατάξεων για το “υπερταμείο” και τον “κόφτη” στο Μέγαρο Μαξίμου και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η κα κατριβάνου είχε καταψηφίσει το άρθρο 60 στο νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, θέτοντας θέμα δικαιωμάτων των προσφύγων για τις 14 ημέρες για την εξέταση χορήγησης ασύλου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη από την Παρασκευή η πρώην πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενη από την κίνηση των 53+, είχε ενημερώσει τους αρμόδιους κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους για την αντίθεσή της με τις δύο διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της Κυριακής οι προσπάθειες να μεταπειστεί η κα Κατριβάνου ήταν συνεχείς από πλευράς του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Ζαχαριάδη και της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου. Αν και δεν τέθηκε το θέμα διαγραφής αφού στήριξε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής, η ίδια η βουλευτής της Β’ Αθηνών φέρεται να είχε διαμηνύσει πως θα παραιτηθεί παραχωρώντας την έδρα της, όπως είχε πράξει στο παρελθόν και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Κομματικές πηγές ωστόσο μετά τη διαφοροποίηση τόνιζαν πως η Βασιλική Κατριβάνου πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της, επιτείνοντας τις πιέσεις για υποβολή παραίτησης και παράδοσης της βουλευτικής της έδρας, καθώς είχε εκλεγεί με λίστα.

“Όποιος δεν θέλει να συνεχίσει μαζί μας, δεν μπορούμε να τον αναγκάσουμε” τόνιζε κορυφαίος κοινοβουλευτικός αξιωματούχος μετά τη διαφοροποίηση και λίγη ώρα πριν την παραίτηση Κατριβάνου.

Την θέση της στην ΚΟ παίρνει ο Γιώργος Κυρίτσης υπεύθυνος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για την προσφυγική κρίση, ο οποίος για δεύτερη φορά γίνεται βουλευτής μετά από παραίτηση και παράδοση της κοινοβουλευτικής έδρας.

Σχετικά άρθρα