Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ξαφνικά οργιάζουν τα σενάρια για εκλογές

Γιατί ξαφνικά οργιάζουν τα σενάρια για εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοψήφισμα, Εκλογές, Ελληνική Κυβέρνηση, Μνημόνιο,

Εκλογές, δομικός ανασχηματισμός, διεύρυνση του κυβερνητικού συνασπισμού με είσοδο άλλων κομμάτων και αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δημοψήφισμα. Από όλα έχει ο μπαξές των τελευταίων ημερών, με το ένα σενάριο να διαδέχεται το άλλο και να διασπείρεται εν μέσω απεργίας των ΜΜΕ.

Η σεναριολογία έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της η τελική διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποδίδουν τις εν λόγω φήμες σε απέλπιδα προσπάθεια κέντρων και παράκεντρων εξουσίας να φθείρουν την κυβέρνηση με στόχο ακόμα και την πτώση της πριν την ολοκλήρωση τόσο της αξιολόγησης όσο συνάμα και των πρωτοβουλιών της στο πεδίο της διαπλοκής και των τηλεοπτικών αδειών.

Κορυφαίος στέλεχος της κυβέρνησης επαναλαμβάνει πάντως πως δεν τίθεται επ’ ουδενί θέμα εκλογών ή δημοψηφίσματος στην τελική ευθεία της αναστροφής του κλίματος για την οικονομία. Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν εκ νέου πως η διαπραγμάτευση θα κλείσει. Παράλληλα, παραπέμπουν στις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019, καθώς η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή μόλις οχτώ μηνών.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Spiegel: «Ενδεχόμενες νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποσταθεροποιούσαν ολόκληρη την Ευρωζώνη».

«Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2019, όπως είναι προγραμματισμένες να γίνουν. Το σενάριο των εκλογών εξυπηρετεί μόνο όσους επιθυμούν την αστάθεια. Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται, ότι ενδεχόμενες νέες εκλογές, θα αποσταθεροποιούσαν, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και στην παρούσα φάση η ΕΕ έχει ήδη αρκετά προβλήματα, όπως το προσφυγικό, την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη, την τρομοκρατία, το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία. Μόνο ένας ανόητος θα έπαιζε με τη φωτιά υπό αυτές τις συνθήκες» ανέφερε.

Σχετικά άρθρα