Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ αμφισβητεί την ηγεμονία των ΗΠΑ και στηρίζει τους Τούρκους

Η Μέρκελ αμφισβητεί την ηγεμονία των ΗΠΑ και στηρίζει τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Το TRIBUNE σας έχει γράψει πολλές φορές για τη συμμαχία Γερμανίας – Τουρκίας που “παίζει” κόντρα στα αμερικανικά συμφέροντα σε ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Το Σάββατο οι μάσκες (ή φερετζέδες εάν προτιμάτε) έπεσαν. Η Μέρκελ υποστήριξε ευθέως το αίτημα της Τουρκίας για δημιουργία “ζωνών ασφαλείας” στη βόρεια Συρία, αίτημα που ο Ερντογάν το παλεύει από το 2014 αφενός μεν για να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε προτεκτοράτο του και αφετέρου να εμποδίσει τη δημιουργία κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία.

Οι πρόσφυγες είναι η πρόφαση. Φυσικά και δεν νοιάζονται “μία” Γερμανοί και Τούρκοι για το εάν οι πρόσφυγες θα ζουν σε καταυλισμούς στις τουρκικές “ζώνες ασφαλείας” εντός της Συρίας ή αλλού.

Οι Αμερικανοί αρνούνται σθεναρά το σχέδιο Ερντογάν για “ζώνες” εδώ και δύο χρόνια, διότι γνωρίζουν τις προθέσεις του, ενώ πλέον στο παιχνίδι της Συρίας έχει μπει και η Ρωσία, που φαίνεται να συμπλέει στο συριακό με τις ΗΠΑ.

Το Σάββατο, λοιπόν, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι υποστηρίζει και προωθεί το σχέδιο δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου οι πρόσφυγες θα μπορούν να βρουν καταφύγιο.

«Ζήτησα και πάλι τη δημιουργία ζωνών στις περιοχές όπου τηρείται η εκεχειρία και όπου μπορεί να υπάρξει εγγύηση για υψηλό επίπεδο ασφαλείας», δήλωσε η κ. Μέρκελ στο Γκαζίαντεπ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι αυτό το “σχέδιο” που προωθεί η Μέρκελ, αφενός μεν δεν το θέλουν οι Αμερικανοί και αφετέρου είναι ενάντιο στα ελληνικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή. Και όταν μιλάμε για ελληνικά συμφέροντα δεν εννοούμε τώρα ή αύριο (προς το παρόν η Ελλάδα είναι εκτός παιχνιδιού λόγω μνημονιακής εσωστρέφειας) αλλά μακροπρόθεσμα.

Στους καλά ενημερωμένους κύκλους στα γεωπολιτικά δεν είναι μυστικός ο άξονας Βερολίνου – Κιέβου – Άγκυρας – Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας. Είναι ένας άξονας που επιχειρεί να αναβιώσει τις αυτοκρατορίες που ηττήθηκαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή τη Γερμανική και την Οθωμανική – Χαλιφάτο.

Οι Γερμανοί με τους Τούρκους θέλουν επίσης να ελέγξουν τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου. Τους ελληνικούς προσπαθούν οι Γερμανοί να μας τους πάρουν με τα μνημόνια (μπιτ παρά για τα χρωστούμενα), οι Τούρκοι από την πλευρά τους προσπαθούν να “πατήσουν” πόδι στα κοιτάσματα από το Καστελόριζο, την Κύπρο αλλά θέλουν να πάρουν και από το Ισραήλ υποστηρίζοντας τα “δίκαια” της Λωρίδας της Γάζας.

Απέναντι στον τουρκογερμανικό άξονα οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Ιορδανίας και Αιγύπτου. Και φυσικά οι Αμερικανοί δεν είναι καθόλου αφελείς για να επιτρέψουν στους Γερμανούς να πάρουν τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και έτσι να αναστήσουν το Ράιχ τους.

Εάν νομίζετε ότι τα μνημόνια στην Ελλάδα μας τα έφεραν γιατί ήμασταν “σπάταλοι”, τότε κάνετε λάθος. Από την αρχή στόχος των Γερμανών ήταν οι υδρογονάνθρακες.

Το μόνο εκνευριστικό στην όλη ιστορία είναι ότι με τον Ομπάμα πρόεδρο, που το πάει πιο αργά και από τον θάνατο, η ελληνική κρίση παρατείνεται ενώ έπρεπε να είχε λήξει από την πρώτη στιγμή.

Οι Αμερικανοί πρέπει να αποφασίσουν να δράσουν υπέρ των συμφερόντων τους δίνοντας ένα καλό μάθημα σε Γερμανία και Τουρκία. Δεν πάει άλλο.

Δεν φωνάζουμε εμείς, πάμπολλες αμερικανικές ιστοσελίδες δεξαμένων σκέψης τα ίδια λένε. Όλοι έχουν πάρει χαμπάρι τι παίζεται με Γερμανία, Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία.

Η ενοποίηση των κουρδικών εδαφών στη βόρεια Συρία, που μπλοκάρει ο Ερντογάν και η Μέρκελ, πρέπει να προχωρήσει δίχως δισταγμό.

Σχετικά άρθρα