Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία θα αποκεφαλίζει τους ομοφυλόφιλους που “φαίνονται”

Η Σαουδική Αραβία θα αποκεφαλίζει τους ομοφυλόφιλους που “φαίνονται”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θανατική Ποινή, Ομοφυλόφιλοι, Σαουδική Αραβία,

Οι Σαουδάραβες σκέφτονται να νομοθετήσουν τη θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους που δείχνουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα δημοσίως και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Η μοναρχική κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας λέγεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι απαιτεί σκληρότερες τιμωρίες για όσους κρίνονται ένοχοι επίδειξης ομοφυλοφιλίας και κατηγορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ευθύνονται για την έκρηξη της ομοφυλοφιλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Okaz, τους τελευταίους 6 μήνες έφτασαν στη σαουδαραβική δικαιοσύνη 35 περιστατικά ομοφυλοφιλίας και 50 περιπτώσεις ανδρών που πιάστηκαν ντυμένοι γυναίκες. Όλα χαρακτηρίστηκαν “σεξουαλικές διαστροφές”.

Δικαστικές πηγές της μεσαιωνικής χώρας ισχυρίζονται ότι υπάρχει και μεγάλη άνοδος σε Σαουδάραβες “ανώμαλους” που επιδεικνύουν τις “αμαρτίες και τις αισχρολογίες” τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν μερικές ημέρες συνελήφθη ένας άνδρας στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας επειδή ύψωσε έξω από το σπίτι του τη πολύχρωμη σημαία των ομοφυλόφιλων.

Ο άνδρας, γιατρός στο επάγγελμα, συνελήφθη από τη θρησκευτική Αστυνομία μέσα σε λίγες ώρες μετά τη δημόσια έπαρση της σημαίας.

Ωστόσο, απελευθερώθηκε λίγο μετά αφού δήλωσε στις αρχές ότι δεν είχε ιδέα τι συμβόλιζε η συγκεκριμένη σημαία.

Ακόμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Okaz, ένας άλλος Σαουδάραβας, 50 ετών, συνελήφθη επειδή έδινε μέσω διαδικτύου ομοφυλοφιλικές συμβουλές ερωτικού περιεχόμενου σε άλλους άνδρες.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του ικέτεψε για έλεος και υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει ποτέ του.

Προς το παρόν στη Σαουδική Αραβία όποιος επιδείξει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος τιμωρείται με πρόστιμο, ποινές φυλάκισης και μαστίγωμα.

Εάν εισαχθεί τελικά η θανατική ποινή για τη φανερή ομοφυλοφιλία στη Σαουδική Αραβία, τότε η χώρα δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο συνηθίζει να ρίχνει τους ομοφυλόφιλους από τις ταράτσες κτιρίων και να τους αποτελειώνει με λιθοβολισμό.

Σχετικά άρθρα