Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε αδειάζει τον Ντάισελμπλουμ και διαψεύδει μείωση του ελληνικού χρέους

Ο Σόιμπλε αδειάζει τον Ντάισελμπλουμ και διαψεύδει μείωση του ελληνικού χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Ελληνικό Χρέος,

Παρά την επίσημη, επί της ουσίας, θέση του προέδρου του Εurοgroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, για άλλη μια φορά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παίζει το ρόλο του κακού και αρνείται κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Σόιμπλε δήλωσε αντίθετος σε κάθε νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, παρότι οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν δεχθεί να ανοίξουν τη συζήτηση για το θέμα αυτό.

Ο γερμανός υπουργός σε συνέντευξή που παραχώρησε στις Βρυξέλλες είπε πως η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για μεγάλο διάστημα, προσθέτοντας πως “αυτό το τμήμα της συζήτησης είναι μια συζήτηση για πρεστίζ, αλλά όχι για την ουσία” και πως αυτό που είναι “αποφασιστικής σημασίας” είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.

“Δεν έχω κάποιο σωστό επιχείρημα για τους Γερμανούς βουλευτές και τη γερμανική κοινή γνώμη -έναντι της οποίας φέρω ευθύνη- να φέρουμε το θέμα στο επίκεντρο της συζήτησης, ενώ δεν παίζει κανένα ρόλο μέχρι το 2025” δήλωσε ακόμη ο Σόιμπλε και πρόσθεσε:

“Στο επίκεντρο της συζήτησης πρέπει να είναι να εφαρμόζει η Ελλάδα βήμα-βήμα κι εμείς να βοηθούμε όπως μπορούμε. Κι όχι να κοιτάζουμε την παρακαμπτήριο και να λέμε: Ας κάνουμε τώρα ελάφρυνση του χρέους. Είναι λάθος, αλλά… ναι, θα γίνουν κάποιες συζητήσεις, μου είναι σαφές. Πιστεύω ότι έχουμε καλά επιχειρήματα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Γερμανία δεν δείχνει τη λιγότερη αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας”.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως η αξιολόγηση των πιστωτών για τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση θα κλείσει τον Απρίλιο.

Σχετικά άρθρα