Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλητεία από Αυστρία και Βαλκάνιους: Αποκαλούν τα Σκόπια “Μακεδονία”

Αλητεία από Αυστρία και Βαλκάνιους: Αποκαλούν τα Σκόπια “Μακεδονία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Πρόσφυγες, Σκόπια,

Ως “Μακεδονία” αναφέρουν την ΠΓΔΜ στο κοινό τους ανακοινωθέν η Αυστρία και οι άλλες βαλκανικές χώρες που συμμετείχαν στην λεγόμενη Διάσκεψη της Βιέννης, προκειμένου να πετύχουν τον αποκλεισμό των προσφύγων στα σύνορα Ελλάδας και Σκοπίων.

Οι εκπρόσωποι της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας, μαζί με εκείνους των δυτικοβαλκανικών χωρών, Αλβανίας, Βοσνίας, Κοσόβου, Μαυροβουνίου, ΠΓΔΜ και Σερβίας, συντόνισαν τις παραπέρα τις απαράδεκτες ενέργειές τους στην άσκηση “προσφυγικής πολιτικής”, με σκοπό να απαγορεύσουν επί της ουσίας την προσέλευση προσφύγων στις χώρες μας, παρά τι αντίθετες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα στο κοινό ανακοινωθέν τους, αποκαλούν τα Σκόπια “Μακεδονία” προφανέστατα για να εξευμενίσουν την ΠΓΔΜ για να συνεχίσει το κλείσιμο των συνόρων της στους πρόσφυγες.

Στο κοινό ανακοινωθέν που υπογράφηκε κατά τη Διάσκεψη της Βιέννης – από την οποία αποκλείστηκε η Ελλάδα, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της Αθήνας, η οποία και απέστειλε σχετικά διαβήματα, αλλά και την παραδοχή δια στόματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε διαμάχη με την Αυστρία για το ζήτημα των μονομερών ενεργειών – τονίζεται ότι: «θα πρέπει να μειωθεί δραστικά η μεταναστευτική ροή κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων», ενώ η ίδια, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, έκανε λόγο για την ανάγκη διακοπής των μεταναστευτικών ροών και ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε η «πλήρης και εξ ολοκλήρου υποστήριξη της Μακεδονίας», προφανώς επιλέγοντας σκόπιμα την συγκεκριμένη ορολογία, η οποία εξάλλου χρησιμοποιείται και στο κοινό ανακοινωθέν. Προσέθεσε άλλωστε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των Αυστριακών αστυνομικών στα σύνορά της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, σε 20.

Το ταξίδι στη Διαδρομή των Βαλκανίων θα είναι δυνατό μόνον για όσους εμπίπτουν στο καθεστώς προστασίας. Το ποιος ανήκει στην κατηγορία αυτή θα κρίνεται αρμοδίως από τις επιμέρους χώρες, σημείωσε η Μικλ-Λάιτνερ. Όσοι θα εισέρχονται με πλαστά έγγραφα θα απωθούνται, είπε. Στη Διάσκεψη συμφωνήθηκαν επίσης κοινοί κανόνες για την καταγραφή των προσφύγων.

Από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, τόνισε εκ νέου στη συνέντευξη Τύπου, πως όλες οι χώρες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη θα προτιμούσαν μία κοινή ευρωπαική λύση, εξαιτίας όμως της έλλειψης μιας τέτοιας, είναι αναγκασμένες για λύσεις σε εθνικό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα