Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας – Μέρκελ: Kρίσιμος μήνας για το προσφυγικό ο Φλεβάρης

Τσίπρας – Μέρκελ: Kρίσιμος μήνας για το προσφυγικό ο Φλεβάρης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λαθρομετανάστες, Λονδίνο, Μετανάστες, Ντέιβιντ Κάμερον, Πρόσφυγες,

Τα σακάκια της Άνγκελα Μέρκελ  γίνονται πάντα θέμα συζήτησης. Όπως αυτό που επέλεξε να φορέσει στη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο.

Η συνάντηση των δυο ηγετών έγινε στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών “Supporting Syria and the Region” στο Λονδίνο και φυσικά στο επίκεντρο, πέρα από τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου για την πρώτη αξιολόγηση, βρέθηκε και το προσφυγικό, στη σκιά της απειλής της Κομισιόν να απομονώσει την Ελλάδα και να της δείξει την έξοδο από τη συνθήκη Σένγκεν.

Εκείνο πάντως που προκάλεσε εντύπωση ήταν οι ενδυματολογικές επιλογές της καγκελαρίου της Γερμανίας. Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό έχουσα επιλέξει να φορέσει ένα ροζ σακάκι συνδυασμένο με γκρι παντελόνι και αντίστοιχο κολιέ.

Τα χαμόγελα κατά τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ περίσσεψαν όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έστειλε στα μέσα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την κα. Μέρκελ σχετικά με τα θετικά στοιχεία πουπαρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών. Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Συμφωνήθηκε ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσειςπου έχουν αναλάβει.

Συνάντηση και με Κάμερον

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον. Η συνάντησή τους επικεντρώθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και συζητήθηκε η σημασία της ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και απασχόλησης για τους Σύρους πρόσφυγες στις γειτονικές με τη Συρία χώρες, η οποίαπεριλαμβάνεται στους στόχους της Διάσκεψης Δωρητών.Υπογραμμίστηκαν, επίσης, οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για ανθρώπινη καιαποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών, καθώς και η αναγκαιότητα άμεσηςεφαρμογής του Σχεδίου Δράσης που συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Σε αυτό τοπλαίσιο, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συμβολής του Ηνωμένου Βασιλείου στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.Επιπλέον, συζητήθηκαν το Κυπριακό, καθώς και οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονταισχετικά με την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα