Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανεξάρτητο Κουρδιστάν προτείνει υπουργός του Ισραήλ – Το TRIBUNE τα έχει ήδη γράψει!

Ανεξάρτητο Κουρδιστάν προτείνει υπουργός του Ισραήλ – Το TRIBUNE τα έχει ήδη γράψει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγιελέτ Σακέντ, Γεωπολιτική, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μέση Ανατολή, Τζιχαντιστές,

Η 39χρονη υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Αγιελέτ Σακέντ (Ayelet Shaked) τάχθηκε με δηλώσεις της υπέρ ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτος.

Η Αγιελέτ Σακέντ έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια του ετήσιου φόρουμ για θέματα ασφαλείας «INSS» που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ.

Η Σακέντ είπε ότι οι Κούρδοι «είναι αρχαίος, δημοκρατικός και φιλειρηνικός λαός που ποτέ δεν επιτέθηκε σε καμία χώρα».

Κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να υποστηρίξει ανοικτά τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους «που θα ξεχωρίζει το Ιράν από την Τουρκία και θα είναι φιλικό προς το Ισραήλ».

Σημείωσε ακόμη ότι «τα κοινά συμφέροντα Ισραηλινών και Κούρδων υπαγορεύουν την ήττα των τζιχαντιστών στην περιοχή», επισημαίνοντας ότι η οικονομική συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες κάθε επίσημων σχέσεων.

«Είναι ώρα να τους βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Tο TRIBUNE έχει γράψει πρώτο για την ανάγκη της Συμμαχίας των Αρχαίων Λαών της ανατολικής Μεσογείου – Μέσης Ανατολής απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας αλλά και του Ιράν, το οποίο ας μην ξεχνάμε ότι είναι η αρχαία Περσία.

Η συμμαχία Ελλήνων (Ελλάδας – Κύπρου), Ισραηλινών, Ασσύριων, Αραμαίων, Αρμενίων, Κούρδων, Ρωμηών (Ορθοδόξων της Μέσης Ανατολής ελληνορωμαϊκής καταγωγής), Αλεβιτών, Αλαουϊτών, Ρωμαιοκαθολικών (ουνιτών και δυτικότροπων) και χριστιανών Μονοφυσιτών (Αίγυπτος – Κόπτες – Κοσμικό Κράτος), είναι ο μόνος τρόπος για να αναχαιτιστεί η επιθετικότητα του τζιχαντιστικού σουνιτικού Ισλάμ και η Μέση Ανατολή να “επιστρέψει” στα χέρια των ιδιοκτητών της, δηλαδή των αρχαίων της λαών, που προσπαθούν να γενοκτονήσουν οι τζιχαντιστές όπως παλαιότερα έπραττε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Μια τέτοια συμμαχία όχι μόνο θα έβαζε φραγμό στην αναβίωση του αραβικού χαλιφάτου (διότι αυτό είναι το σουνιτικό Ισλάμ, ας μη γελιόμαστε, είναι ο παναραβισμός) αλλά και θα “έκοβε” την όρεξη στο Ιράν για αναβίωση της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Οι σιίτες Πέρσες – Ιρανοί μπορεί σε αυτή τη φάση να παριστάνουν τους “μετριοπαθείς”, σε σχέση με τους παρανοϊκούς σουνίτες τζιχαντιστές, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και η Περσία είναι ένα θεοκρατικό κράτος, ενώ εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα μέσα από την ιστορία μας τι σημαίνει περσικός ιμπεριαλισμός.

Βεβαίως και στη συμμαχία κεντρικό ρόλο στον άξονα θα έχουν Έλληνες, Ισραηλινοί, Κούρδοι και Αιγύπτιοι, αλλά και τα υπόλοιπα αρχαία έθνη και εθνότητες της περιοχής είναι αναγκαίες για να γίνει ξανά η Μέση Ανατολή μια κοιτίδα του πολιτισμού, της ανάπτυξης, της προόδου, όπως ήταν κατά τα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια, πριν τη βυθίσει στο σκοτάδι του το Ισλάμ.

Σχετικά άρθρα