Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν έχει εκτοπίσει από τον Ιούνιο 200.000 Κούρδους από τα σπίτια τους

Ο Ερντογάν έχει εκτοπίσει από τον Ιούνιο 200.000 Κούρδους από τα σπίτια τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία, στις 7 Ιουνίου, μέχρι και σήμερα (τέλη του 2015) το τουρκικό κράτος έχει καταφέρει να εκτοπίσει 200.000 Κούρδους πολίτες της Τουρκίας από τα σπίτια τους.

Ο πρωτοφανής μαζικός εκτοπισμός τόσων πολλών χιλιάδων ανθρώπων και μάλιστα πολιτών του, από ένα κράτος που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει και την απαίτηση να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκρύπτεται από τα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν την ειδησεογραφία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Cihan μετέδωσε την Τρίτη ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τουρκικού κράτους, από τις 7 Ιουνίου έχουν σκοτωθεί 205 Τούρκοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί σε μάχες με τους Κούρδους αριστερούς πατριώτες του PKK.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε πολλές κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας (τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν), οι μάχες που μαίνονται μέσα στις πόλεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων ανταρτών, τα θύματα μεταξύ των αμάχων από τουρκικές σφαίρες, έχουν αναγκάσει περίπου 200.000 Κούρδους Τούρκους πολίτες σε εσωτερική μετανάστευση, η οποία πρόκειται στην πραγματικότητα για σχεδιασμένο εκτοπισμό κουρδικού πληθυσμού από τις εστίες του.

Η ιστορία εκτοπισμού μειονοτήτων των αρχών του 20ου αιώνα επαναλαμβάνεται στην Τουρκία 100 χρόνια και μετά και κανείς από την πολιτισμένη Δύση δεν μιλά.

Σχετικά άρθρα