Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χωρίς δελτία ειδήσεων το Σάββατο τα κανάλια από τις 18.00 έως τις 22.00

Χωρίς δελτία ειδήσεων το Σάββατο τα κανάλια από τις 18.00 έως τις 22.00
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΣΗΕΑ, Στάση Εργασίας, Τηλεόραση,

Την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 18.00 έως τις 22.00 το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Π.Η.Ε.Α) και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ).

Η στάση εργασίας κηρύχθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τεχνικούς τηλεόρασης, οι οποίοι απεργούν για θεσμικά αιτήματα. Από τη στάση εργασίας των υπαλλήλων στην TV δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων.

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) καταγγέλλει πως η κυβέρνηση μέσα από το Πολυνομοσχέδιο καταργεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος.

Η ΕΤΙΤΑ με σημερινό της Δελτίο Τύπου καταγγέλλει ότι ενώ βρισκόταν σε διαδικασία συζήτησης με το υπουργείο Πολιτισμού, η κυβέρνηση «με μια αιφνιδιαστική κίνηση υλοποιώντας απαιτήσεις χαμηλόβαθμων στελεχών της Τρόικας και εργοδοτικών οργανώσεων, μέσα από το Πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή στην Βουλή, καταργεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος».

Η ΕΤΙΤΑ επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι ανοιχτό, όπως προκύπτει και από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και υπογραμμίζει ότι «η κατάργηση των αδειών μας λίγο πολύ σημαίνει την κατάργηση των ειδικοτήτων μας, την μετατροπή μας σε εργαζόμενους «πολυεργαλεία» που αυτό συνεπάγεται απολύσεις, φθηνό και ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό για τους εργοδότες μας».

Η ΕΤΙΤΑ, τέλος, καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τις επόμενες μέρες.

Σχετικά άρθρα