Στην αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής προσανατολίζεται ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ώστε να αντιμετωπιστούν αδυναμίες στον τρόπο ψηφοφορίας και καταμέτρησης των ψήφων των βουλευτών κατά τη διαδικασία εκλογής του προεδρείου του Κοινοβουλίου.
Στην πρώτη συνάντηση που είχε μετά την εκλογή του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σχολίασε το γεγονός ότι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για το αξίωμα του αντιπροέδρου, Γιάννης Αϊβατίδης, έλαβε 59 ψήφους (σύμφωνα με τον Κανονισμό οι αντιπρόεδροι εκλέγονται με 75 ψήφους).
Στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής, υπήρξαν 5 κάλπες: μία για τους 3 αντιπροέδρους που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από τη ΝΔ, μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή, μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από το ΚΚΕ. Με βάση τον τρόπο καταμέτρησης, προσμετρώνται στο ίδιο πρόσωπο και τα ψηφοδέλτια που βρίσκονται και στις άλλες κάλπες των αντιπροέδρων. Δηλαδή, είναι δυνατόν ένας βουλευτής να ψηφίσει μέχρι και 5 φορές τον ίδιο υποψήφιο για το αξίωμα.
Όπως είπε ο κ. Βούτσης, ουσιαστικά πρόκειται για αδυναμία του Κανονισμού της Βουλής, καθώς, κατά παραχώρηση, προσμετρώνται στο πρόσωπο του ίδιου υποψήφιου και ψηφοδέλτια που βρίσκονται και στις άλλες κάλπες, εφόσον φέρουν το όνομά του.
Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε κάποια πολιτική δύναμη η οποία να ψήφισε «εν σώματι ή μεγάλο μέρος της» την υποψηφιότητα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.