«Μια χώρα, για να διαπραγματευτεί και να κερδίσει πράγματα για την επόμενη μέρα, θέλει μια κυβέρνηση, η οποία θα πιστέψει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, δεν θέλει μια κυβέρνηση “κουρελού”», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε και στα σενάρια κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.
«Την κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού τη θέλουν εκείνοι, οι οποίοι θέλουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στη μέχρι τώρα κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη πρόταση.
»Διότι, σού λέει, και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που υπηρέτησαν αυτή την πολιτική, είναι το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ.
»Εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι αυτή η συμφωνία ήταν η λιγότερο επικίνδυνη, επώδυνη, το μικρότερο κακό πού είχαμε μπροστά μας προς τις άλλες επιλογές, αλλά παράλληλα θέλουμε να την υπερβούμε, θέλουμε να δημιουργήσουμε τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας και παρουσιάζουμε κι ένα παράλληλο πρόγραμμα, που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM».
«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει πιστέψει καν ότι είναι αρχηγός της ΝΔ», υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε: «Γνωρίζουμε ότι έχει έναν υπηρεσιακό χαρακτήρα η παραμονή του σε αυτή τη θέση και θεωρώ ότι ο ίδιος, για προσωπικούς του λόγους, ούτε σκέφτεται ούτε θα ήθελε να είναι πρωθυπουργός».
«Νομίζω ότι δεν μπορούμε (να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τη Ν.Δ.). Εμείς, για παράδειγμα, θέλουμε να λειτουργήσει η Υγεία, αλλά στηρίζοντάς τη με αντίστοιχες δαπάνες. Όταν αυτό που λέει τώρα η Ν.Δ. στο πρόγραμμα που δεν έχει για την ώρα παρουσιάσει, ότι θέλει να μειώσει κι άλλο τις δαπάνες για την Υγεία, έχουμε διαφορετική προσέγγιση», επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης.
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ο πρώην υπουργός ανέφερε: «Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Το ΠΑΣΟΚ, ως ένας χώρος, προέρχεται από την ιστορική σοσιαλδημοκρατία, θα έπρεπε το ίδιο να προσπαθήσει να επαναπροσδιοριστεί πολιτικά και να δείξει ότι έχει αντιληφθεί τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Αυτό μένει να το δούμε.
»Στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία υπάρχει μια αντίστοιχη κινητικότητα. Εδώ τα βήματα είναι δειλά.
»Όσο για το Ποτάμι, αφήστε το. Είναι ένα κόμμα, το οποίο δημιουργήθηκε κατ’ εντολή των διαπλεκομένων συμφερόντων. Το θεωρώ από τις πιο επικίνδυνες και αστείες περιπτώσεις. Με το Ποτάμι (να συνεργαστούμε); Η άποψή μου είναι, πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Τα έχει πει όλα. Επικοινωνιακά είναι κενό περιεχομένου, επικίνδυνη πολιτική είναι αυτή που εκπέμπεται από το Ποτάμι».