Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

445 εκ. ευρώ βοήθεια στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό

445 εκ. ευρώ βοήθεια στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Την πρόθεση των Βρυξελλών να διαθέσουν στην Ελλάδα 445 εκατ. ευρώ υπογραμμίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος προανήγγειλε αλλαγές στη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και κράτησε αποστάσεις από τις φωνές εντός της ΕΕ που θέλουν την Ευρώπη ένα κλειστό φρούριο.

«Είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε 445 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, φτάνει με την σειρά της η Ελλάδα να τηρήσει όσα έχουμε συμφωνήσει» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, εξηγώντας ότι «δεν μπορεί η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης να επηρεάζεται από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις».

Επιπλέον, ο αρμόδιος Επίτροπος στηλίτευσε το γεγονός ότι «με αφορμή το μεταναστευτικό, έχουν πάρει αρκετή δύναμη λαϊκίστικα κινήματα και ξενοφοβικά και αντιευρωπαϊκα».

«Η Ευρώπη είναι εναντίον κάθε πολιτικής αποκλεισμού. Είμαστε αντίθετοι σε μία Ευρώπη φρούριο. Μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της Ευρώπης είναι η ζώνη Σένγκεν. Η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και πολιτών πρέπει πάση θυσία να διασφαλιστεί» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ερωτηθείς για τυχόν κυρώσεις στην Ουγγαρία με αφορμή το τείχος που χτίζει για να αποτρέψει τους μετανάστες να εισέρχονται στα εδάφη της, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «όποια χώρα παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα έχει επιπτώσεις. Και αυτό ισχύει ειδικά για τις χώρες που παραβιάζουν τους κανόνες της πολιτικής του Σένγκεν». Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι «η Ουγγαρία μαζί με Ιταλία και Ελλάδα χρειάζονται βοήθεια. Για αυτό θα εγκαταστήσουμε hot spots, υπηρεσίες αιχμής».

Ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος γνωστοποίησε ότι η υπηρεσία αυτή θα εγκατασταθεί στον Πειραιά, με αντικείμενο την αξιολόγηση των μεταναστών και το διαχωρισμό τους από τους πρόσφυγες.

«Το Δουβλίνο ξεπεράστηκε από τις εξελίξεις. Από την ώρα που έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα, είναι φυσιολογικό, και έτσι πρέπει να κάνουμε, όποια σημεία του Δουβλίνου δεν λειτουργούν, να αναθεωρηθούν» σημείωσε αναφορικά με την πολυσυζητημένη συνθήκη.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί και για τις εξελίξεις στην Ελλάδα με τις πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι «δεν θα ήθελα να μπω σε σχολιασμό για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, δεν μου το επιτρέπει η θέση μου ως Επιτρόπου. Ωστόσο ως Έλληνας πολίτης, μπορώ να πω ότι αυτό που κάποιοι πρεσβεύαμε και δημόσια λέγαμε εδώ και 5-6 χρόνια, ότι η χώρα χρειαζόταν εξαρχής υποστολή των κομματικών σημαιών και συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, εκτιμώ ότι είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη σήμερα. Είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά».

Σχετικά άρθρα