Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαπέν: Καταστροφή για Ελλάδα, πρόβλημα για Ευρώπη το Grexit

Σαπέν: Καταστροφή για Ελλάδα, πρόβλημα για Ευρώπη το Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Ευρώ, Ευρωζώνη, Μισέλ Σαπέν,

Ως καταστροφή για την Ελλάδα αλλά και τεράστιο πρόβλημα για την Ευρωζώνη χαρακτήρισε το ενδεχόμενο Grexit ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν από την Πορτογαλία, ευχόμενος να υπάρξει μία γρήγορη συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

Σε επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Λισαβόνα ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει «γρήγορα» μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, τονίζοντας ότι θα πρέπει να «ολοκληρώνει το προηγούμενο πρόγραμμα αλλά επίσης και να προετοιμάζει τη συνέχεια δεδομένου ότι η Ελλάδα θα παραμείνει, σε κάθε περίπτωση, μια ευπρόσβλητη χώρα».

«Θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη, αλλά θα ήταν και ένα πρόβλημα για την ευρωζώνη, ακόμη και εάν σήμερα είμαστε πολύ πιο ισχυροποιημένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε ο Σαπέν.

«Η ευρωζώνη δεν φτιάχτηκε για να περισταλεί αλλά για να επεκταθεί. Μέσα σε έξι μήνες άλλαξαν πολλά πράγματα, προς το καλύτερο. Η Ευρώπη πάει καλύτερα, πολλές από τις χώρες μας πάνε καλύτερα, η Γαλλία τα πάει πολύ καλύτερα. Η Πορτογαλία κατέβαλε πολλές προσπάθειες οι οποίες της επέτρεψαν να βγει από το πρόγραμμα και να απευθύνεται πλέον απευθείας στις αγορές» πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Σχετικά άρθρα