Τη στήριξη του στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη μάχη απέναντι στους βαρόνους των ΜΜΕ, εμφανίζεται να έδωσε ο Κώστας Καραμανλής. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συζήτησε το θέμα, πέραν του επιτελείου του, τόσο με τον Κώστα Καραμανλή όσο και με το Γιώργο Παπανδρέου.
Αμφότεροι εμφανίζονται να επεσήμαναν στον πρωθυπουργό ότι και οι ίδιοι είχαν συναντήσει αυτό το λυσσαλέο πόλεμο απ’ τα ΜΜΕ αυτών που ο Κ. Καραμανλής είχε αποκαλέσει «νταβατζήδες».
Ο Κ. Καραμανλής φέρεται να είπε στον Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.gr, ότι σε αυτό το πόλεμο θα πρέπει να είναι αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος, να μην κάνει πίσω, να μην υποχωρήσει, διότι όπως τόνισε «αν κάνεις την πρώτη υποχώρηση, τότε θα κάνεις συνέχεια».
Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τη μάχη θα πρέπει να τη δώσεις τώρα που είσαι δυνατός».
«Δεν πρόκειται να υποχωρήσω στην επιδρομή», εμφανίζεται να απάντησε ο πρωθυπουργός.
«Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις μας και για την προκήρυξη των συχνοτήτων και για την πληρωμή για τη χρήση τους μετά το 2010 και για τον έλεγχο των δανείων τους», πρόσθεσε.
Απ’ τη μεριά του ο Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στάθηκε στο ρόλο που –κατά την άποψή του- διαδραμάτισαν συγκεκριμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι στην πτώση της κυβέρνησής του.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως στο πρωθυπουργικό επιτελείο επικρατεί η αίσθηση πως τα ΜΜΕ των βαρόνων έχουν εντείνει την εναντίον της κυβέρνησης επίθεσή τους. Η αντίδραση προέρχεται, βέβαια, από αυτούς που ήταν οι πλέον ευνοημένοι από το προηγούμενο καθεστώς, τους ομίλους Ψυχάρη, Μπόμπολα και Αλαφούζου, που απολάμβαναν δυσθεώρητες τραπεζικές χρηματοδοτήσεις χωρίς καν να διαθέτουν τις ανάλογες εγγυήσεις, την ώρα μάλιστα που το τραπεζικό σύστημα κρατούσε ασφυκτικά κλειστή την κάνουλα της χρηματοδότησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τις οποίες προέρχεται η πραγματική ανάπτυξη.
«Τα δελτία τους στάζουν αντικυβερνητικό δηλητήριο», υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά την Πέμπτη αργά το βράδυ, όταν είχαν ολοκληρωθεί τα δελτία των 8 και το κλίμα που απέπνεαν ήταν «διάλυση, χρεοκοπία, χάος», όπως τονίστηκε. Ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο και το γεγονός, ότι ενώ για παράδειγμα υπερπροβλήθηκε η κινητοποίηση των εργαζόμενων στις Σκουριές (κινητοποίηση με… σπόνσορα την εταιρεία), αντίθετα είχαν εξαφανιστεί οι εικόνες απ’ την άλλη κινητοποίηση, αυτών που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Σαν να μην υπήρξαν, τόση… αντικειμενική «ενημέρωση».