Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντάισελμπλουμ: Έναρξη διαπραγματεύσεων μόνο αν έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Έναρξη διαπραγματεύσεων μόνο αν έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βρυξέλλες, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάνης Βαρουφάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Οι ασφυκτικές πιέσεις των Ευρωπαίων προς την Αθήνα δεν έχουν τέλος αφού μετά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  που έθεσε ως προϋπόθεση για την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας το να υπάρξει συμφωνία των διεθνών πιστωτών ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισε πως τα τεχνικά κλιμάκια πρέπει να βρεθούν στην Αθήνα.

Μιλώντας μετά από τη συνεδρίαση του ECOFIN, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δεν κάνει προσπάθειες και τόνισε ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν μόνο εφόσον οι «άνθρωποί μας θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα».

«Οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς πρέπει να ξεκινήσουν αύριο, Τετάρτη, και στην Αθήνα διαφορετικά χάνουμε την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά μας» πρόσθεσε με νόημα.

«Αν δεν μεταβούν στην Αθήνα, τότε δεν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις» τόνισε με νόημα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ, προειδοποίησε ότι αν δεν προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε μεταρρυθμίσεις οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Eurogroup, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι αν δεν ξεκινήσει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα.

Σχετικά άρθρα