Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη και η κουνιάδα του τζιχαντιστή Αμπού Αλί Αλ Σισάνι

Συνελήφθη και η κουνιάδα του τζιχαντιστή Αμπού Αλί Αλ Σισάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άλα Αλ Οκαΐλι, Αμπού Αλί Αλ Σισάνι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές,

Οι Αρχές του Λιβάνου συνέλαβαν την κουνιάδα του τζιχαντιστή οπλαρχηγού Ανάς Σαρκάς, γνωστού και ως Αμπού Αλί Αλ Σισάνι, στην κοιλάδα Μπεκάα.

Όπως είπε στη Daily Star του Λιβάνου ο αδελφός του τζιχαντιστή οπλαρχηγού Μοχάμαντ Σαρκάς (Mohammad Sharkas), η σύζυγός του Λέιλα Αμπντουλατίφ (Leila Abdullatif) συνελήφθη.

Ο Μοχάμαντ Σαρκάς εμφανίστηκε αδιάφορος σε ό,τι αφορά την κράτηση της γυναίκας του, εξηγώντας ότι τον εγκατέλειψε μετά από μια διαμάχη που είχαν.

Ο Μ. Σαρκάς είπε ότι η σύζυγός του ήθελε να φύγει από το σπίτι τους στην Χερμέλ και να πάει με τον αδελφό του, τον οπλαρχηγό και τους άλλους τζιχαντιστές που μάχονται για το Ισλαμικό Κράτος και βρίσκονται στα περίχωρα της Αρσάλ, συνοριακής πόλης του Λιβάνου κοντά στη Συρία.

Ο Αμπού Αλί Αλ Σισάνι είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο την προηγούμενη εβδομάδα στο οποίο απειλούσε την κυβέρνηση του Λιβάνου ότι θα ξεκινούσε απαγωγές γυναικών και παιδιών εάν η κυβέρνηση δεν απελευθέρωνε τη σύζυγό του Άλα Αλ Οκαΐλι και τα δύο του παιδιά, που συνελήφθησαν από τον στρατό.

Η Οκαΐλι είχε εντοπιστεί σε ένα στρατόπεδο Σύρων προσφύγων στο βόρειο Λίβανο, δύο εβδομάδες πριν, όπου και συνελήφθη. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στη Γενική Ασφάλεια στην οποία κρατείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα