Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστής Αρχηγός: Απελευθερώστε τα παιδιά μου, αλλιώς θα κάψω τον Λίβανο

Τζιχαντιστής Αρχηγός: Απελευθερώστε τα παιδιά μου, αλλιώς θα κάψω τον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άλα Αλ Οκαΐλι, Αμπού Αλί Αλ Σισάνι, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Σάτζα Χαμίντ Αλ Ντουλαΐμι, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστής οπλαρχηγός στο Ισλαμικό Κράτος απείλησε την Παρασκευή με ολοκληρωτική καταστροφή τον Λίβανο εάν συμβεί το παραμικρό στη γυναίκα του ή στα παιδιά του που κρατούνται από τις Αρχές της χώρας.

Ο Ανάς Σαρκάς (Anas Sharkas), γνωστός στο ευρύ κοινό ως Αμπού Ανς Αλ Σισάνι (Abu Ans al-Shishani) επικοινώνησε με υψηλόβαθμο αξιωματούχο στο συμβούλιο Μουσουλμάνων Μουφτίδων του Λιβάνου και απαίτησε την απελευθέρωση της συζύγου του Άλα Αλ Οκαΐλι (Ala al Oqaili) και των δύο τους παιδιών.

Ο τζιχαντιστής οπλαρχηγός προειδοποίησε ότι εάν δεν απελευθερωθεί η οικογένειά του το Λίβανο θα τιμωρηθεί σκληρά.

“Σας καλώ σουνίτες να ξεσηκωθείτε ενωμένοι. Οι γυναίκες και οι συναγωνιστές μας είναι στις φυλακές. Πήραν τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου χωρίς να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν”, είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο ο Σισάνι μιλά έχοντας πίσω του μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, διαψεύδοντας κατ αυτόν τον τρόπο τις αναφορές ότι ήταν επικεφαλής της Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο ίδιος επίσης απείλησε με τυφλή βία τους πολίτες του Λιβάνου, εάν η γυναίκα και τα παιδιά του δεν απελευθερωθούν, λέγοντας ότι “όλες οι γυναίκες, τα παιδιά και οι άντρες σας είναι νομίμως στόχοι μου πλέον. Θα ξεκινήσω σύντομα να αιχμαλωτίζω γυναίκες και παιδιά του Λιβάνου”.

Η σύζυγος του Σισάνι συνελήφθη από τις Αρχές Ασφαλείας του Λιβάνου την προηγούμενη εβδομάδα, τις ίδιες ημέρες που συνελήφθη και η πρώην σύζυγος του “χαλίφη” Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Σάτζα Χαμίντ Αλ Ντουλαΐμι.

Πηγές από την Ασφάλεια του Λιβάνου περιέγραψαν τη σύλληψη των δύο γυναικών και των παιδιών τους ως “μεγάλη ψαριά”. Τα παιδιά οδηγήθηκαν από την κυβέρνηση του Λιβάνου στην κοινωνική πρόνοια.

Σχετικά άρθρα