Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τις φυλακές που κρατούσε τις σκλάβες

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τις φυλακές που κρατούσε τις σκλάβες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Φυλακές, Φυλακές Μπαντούς,

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τις φημισμένες (με την αρνητική φήμη φυσικά) φυλακές Μπαντούς (Badush) που βρίσκονται στην πόλη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ.

Στις φυλακές αυτές το Ισλαμικό Κράτος κρατούσε αιχμάλωτες τις κοπέλες και τις γυναίκες Γιαζίντι που είχε απαγάγει και τις προόριζε είτε για “συζύγους” τζιχαντιστών, είτε για τα σκλαβοπάζαρα.

Οι φυλακές ανατινάχτηκαν την Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με αξιωματούχους του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (KDP), ωστόσο ο λόγος της καταστροφής τους δεν έχει γίνει γνωστός, ούτε και γνωρίζει κανείς τι έχουν απογίνει οι φυλακισμένοι που κρατούνταν εκεί, εάν έχουν μεταφερθεί αλλού, εάν είναι νεκροί ή ζωντανοί.

Οι φυλακές Μπαντούς είναι το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα στην επαρχία της Νινευή και μετά την κατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος οι περισσότεροι φυλακισμένοι σε αυτές εκτελέστηκαν από τους τζιχανιστές.

Οι φυλακές βρίσκονται στο προάστιο Μαντούς, από όπου και το όνομά τους, 15 χιλιόμετρα βόρεια από το κέντρο της Μοσούλης.

Η Μοσούλη και οι περιοχές γύρω από αυτήν βρίσκονται υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους από τις αρχές Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα