Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 20 ταξιτζίδες ως κατασκόπους των Κούρδων

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 20 ταξιτζίδες ως κατασκόπους των Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 20 ταξιτζίδες στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, ως υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ των Κούρδων Πεσμεργκά.

Ο Σαέντ Μαμουζίνι, Κούρδος αξιωματούχος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (KDP) με καταγωγή από τη Μοσούλη, είπε στο BasNews ότι οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες καταστρέφοντας σημαντικούς στόχους των τζιχαντιστών μέσα στη Μοσούλη.

Αυτό έχει κινήσει τις υποψίες του Ισλαμικού Κράτους ότι πρέπει να υπάρχουν πληροφοριοδότες στην πόλη οι οποίοι επικοινωνούν με τους Πεσμεργκά.

Την Τετάρτη το Ισλαμικό Κράτος έστησε αιφνίδια μπλόκα στη γέφυρα Χούριγια της Μοσούλης, σταματούσε αυτοκίνητα και ανέκρινε ταξιτζίδες, ενώ έψαξε και τα κινητά τηλέφωνα που είχαν πάνω τους. Οι έρευνες είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 20 οδηγοί, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι Κούρδοι, που συνεχίζουν και κάνουν δρομολόγια (παρά τον πόλεμο) μεταξύ της Μοσούλης και της κουρδικής πρωτεύουσας Ερμπίλ.

Ο Μαμουζίνι σημείωσε ότι σε κάποια κινητά τηλέφωνα ταξιτζίδων, βρέθηκαν γραπτά μηνύματα και τηλέφωνα που ανήκουν σε άνδρες των Πεσμεργκά.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέχει τη Μοσούλη από τις αρχές Ιουνίου όπως και άλλες σουνιτικές περιοχές του Ιράκ. Ωστόσο, οι Πεσμεργκά έχουν περάσει στην αντεπίθεση και με τη βοήθεια των αεροπορικών επιδρομών έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν πολλές περιοχές από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα