Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας πολεμά με λύσσα Ισλαμικό Κράτος και Αλ Νούσρα

Ο στρατός της Συρίας πολεμά με λύσσα Ισλαμικό Κράτος και Αλ Νούσρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Τουλάχιστον 30 ένοπλοι σκοτώθηκαν στη Συρία σε ενέδρα που έστησαν δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ. Παράλληλα, μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας σφυροκόπησαν το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα, την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι «30 άνδρες σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ενέδρα που έστησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις του καθεστώτος της Συρίας και η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου».

Η ενέδρα στήθηκε μεταξύ δύο χωριών στην περιοχή Γούτα που θεωρείται προπύργιο των ενόπλων συμμοριών και η οποία δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι οκτώ νέες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά από έναν ιδιαίτερα σφοδρό βομβαρδισμό της ίδιας πόλης από τις κυβερνητικές δυνάμεις, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 95 άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες άμαχοι, από όπου και η φωτογραφία που ακολουθεί.

raqa-4

Αλλά και στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας.

«Οι συγκρούσεις εντάθηκαν αφότου μαχητές του Μετώπου Αλ Νούσρα (σ.σ. το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία και σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος) υποστηριζόμενοι από άλλες τζιχαντιστικές ταξιαρχίες, ξεκίνησαν τη διάρκεια της νύχτας μια επίθεση κατά των χωριών Νούμπολ και Ζάχρα», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σχετικά άρθρα