Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

600 (μόνο;) Τούρκοι πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος

600 (μόνο;) Τούρκοι πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Mevlüt Çavuşoğlu) αποκάλυψε ότι οι Τούρκοι που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος υπολογίζονται κοντά στα 600 άτομα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντούσε σε ερωτήσεις Τούρκων βουλευτών στο τουρκικό κοινοβούλιο, όταν είπε ότι οι 100 από τους 600 Τούρκους τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί σε μάχες.

Επίσης, είπε, ότι απαγορεύτηκε σε περίπου 7.000 ξένους να εισέλθουν στην Τουρκία, ως πέρασμα για τη Συρία, και 1.100 απελάθηκαν ως ύποπτοι για τζιχαντιστική δράση.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι ήταν άδικο να περιμένει κανείς από την Τουρκία, που έχει 1.000 χιλιόμετρα μήκους σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα των ξένων εθελοντών που μέσω Τουρκίας εισέρχονται στη Συρία.

Ζήτησε μάλιστα από τη διεθνή κοινότητα να μοιραστεί πληροφορίες με την Άγκυρα για ύποπτους τζιχαντιστές, ώστε η Τουρκία να τους απαγορεύει την είσοδο στη χώρα.

Όπως είναι γνωστό οι ξένοι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν την Τουρκία ως πέρασμα για να εισέλθουν στη Συρία. Μάλιστα η Τουρκία έχει κατηγορηθεί ότι τους επέτρεπε να χρησιμοποιούν το έδαφός της και σε πολλές περιπτώσεις τους στήριξε, τους εξόπλιζε και τους εφοδίαζε.

Οι ισχυρισμοί του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών μπορούν να θεωρηθούν ως θεατρινισμοί, αφού με βίντεο και φωτογραφίες έχει αποδειχτεί ότι όχι μόνο οι τζιχαντιστές μπαινοβγαίνουν στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, αλλά και έχουμε δει Τούρκους στρατιώτες να συνεργάζονται με τζιχαντιστές, φάλαγγες με όπλα και άρματα μάχης από την Τουρκία να παραδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος και φυσικά υπάρχουν πλήθος πληροφοριών που κατηγορούν το καθεστώς Ερντογάν ότι στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αίγυπτος επισήμως έχει καταγγείλει την Τουρκία ότι βρίσκεται πίσω από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και ότι οι Τούρκοι τζιχαντιστές υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες, ανεξάρτητα από το “κουρεμένο” νούμερο που δίνει η τουρκική κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα