Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Τραυματίστηκε ο αποκεφαλιστής Τζον (φωτογραφίες)

Ισλαμικό Κράτος: Τραυματίστηκε ο αποκεφαλιστής Τζον (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Αποκεφαλισμός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Ο τζιχαντιστής Τζον, ο Βρετανός αποκεφαλιστής που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, τραυματίστηκε στην αεροπορική επιδρομή των συμμαχικών δυνάμεων που έπληξε περισσότερα από 10 ανώτατα στελέχη του ISIS, μεταξύ αυτών και τον χαλίφη του, Αλ Μπαγκντάτι πριν εννέα ημέρες.

Η είδηση, η οποία κάνει το γύρο των βρετανικών Μέσων ενημέρωσης βασίζεται σε πληροφορίες που έφτασαν στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

isisaeroporikoxtipima

Ο μασκοφόρος αποκεφαλιστής με τη λονδρέζικη προφορά εκτιμάται ότι γλίτωσε το θάνατο αλλά είναι βαριά τραυματισμένος, καθώς ήταν μεταξύ των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους που συμμετείχαν στη συνάντηση κοντά στα σύνορα της Συρίας που έπληξαν αμερικανικά και ιρακινά μαχητικά αεροσκάφη την περασμένη Παρασκευή.

kassig

«Έχουμε στην κατοχή μας μαρτυρίες ότι ο τζιχαντιστής Τζον είναι τραυματίας και τις εξετάζουμε. Ακόμα δεν μπορούμε να προβούμε σε κάποια επίσημη δήλωση» ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στη βρετανική Daily Mail, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

sotlof 2

Από τη συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν 10 ανώτατοι οπλαρχηγοί (Εμίρηδες) του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ακόμα περίπου 40 τραυματίστηκαν. Μεταξύ αυτών είναι και ο επικεφαλής, ο «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους, ο Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μία νοσοκόμα στην πόλη Deir-ez-Zour που κούραρε τους τραυματίες από το χτύπημα, επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των ονομάτων των τραυματιών ήταν και το όνομα Jalman, «αυτός που μακέλεψε τους δημοσιογράφους».

Σχετικά άρθρα