Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Αποκεφάλισαν και τον όμηρο Πίτερ Κάσιγκ

Ισλαμικό Κράτος: Αποκεφάλισαν και τον όμηρο Πίτερ Κάσιγκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Πίτερ Κάσιγκ, Τζιχαντιστές,

Νέο φρικιαστικό βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Πίτερ Κάσιγκ (Peter Kassig) έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον πέμπτο όμηρο, αμερικανικής καταγωγής, κάνοντας πράξη για ακόμα μία φορά τις αρρωστημένες τους απειλές.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους, δείχνει έναν μασκοφόρο άνδρα, όρθιο δίπλα σε ένα κομμένο κεφάλι, να δηλώνει ότι αποκεφάλισε τον Κάσιγκ.

«Αυτός είναι ο Πίτερ Κάσιγκ, ένας αμερικανός πολίτης της χώρας σου, ο Πίτερ που πολέμησε κατά των Μουσουλμάνων στο Ιράκ υπηρετούσε ως στρατιώτης στον αμερικανικό στρατό αλλά τώρα δεν έχει πολλά να πει» ακούγεται να λέει ο μασκοφόρος τζιχαντιστής δίπλα στο πτώμα του 26χρονου.

Ο 26χρονος Κάσιγκ αιχμαλωτίστηκε πέρσι, ενώ πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία για λογαριασμό μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης. Στις αρχές Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα με τους γονείς του, ο νεαρός Αμερικανός, που ήταν βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ.

Σχετικά άρθρα