Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ο «χαλίφης» Αλ Μπαγκντάντι θέλει το θρόνο της Σαουδικής Αραβίας

Ο «χαλίφης» Αλ Μπαγκντάντι θέλει το θρόνο της Σαουδικής Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές,

Το κάλεσμα την Πέμπτη του “χαλίφη” στο Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, για ξεσηκωμό των τζιχαντιστών μέσα στη Σαουδική Αραβία θεωρείται σημαντικότατη εξέλιξη στον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή, στη Μεσοποταμία, στη βόρεια και υποσαχάρια Αφρική.

Πρόκειται για ευθεία κήρυξη πολέμου στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, μιας χώρας που ήδη αποτελεί ισλαμικό κράτος και μεταξύ των υπηκόων της υπάρχουν πολλοί από τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, όπως και πολλοί χρηματοδότες του.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί τη Σαουδική Αραβία “εύκολη κατάκτηση”, για τους παραπάνω λόγους, αλλά και τη βασιλική οικογένεια σοβαρό εμπόδιο στην οικοδόμηση του Χαλιφάτου.

Επίσης, η Σαουδική Αραβία θεωρείται ότι είχε συμμετοχή στην αεροπορική επιδρομή που τραυμάτισε τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι (δείτε σχετικά εδώ: ΒΙΝΤΕΟ – Ισλαμικό Κράτος: Ο «χαλίφης» Αλ Μπαγκντάντι σοβαρά τραυματισμένος), οπότε ήρθε η ώρα να γίνει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το Ισλαμικό Κράτος παρά το γεγονός ότι έχει “καθηλωθεί” στα μέτωπα της Κομπάνι και της Μοσούλης από τους Κούρδους δεν αισθάνεται αδύναμο.

Ήρθε σε συμφωνία με την Αλ Νούσρα, δηλαδή με την Αλ Κάιντα και πλέον είναι σύμμαχοι. Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα είναι μαζί και αφήνουν για αργότερα την αναμέτρηση για το ποιος θα είναι το αφεντικό στο Χαλιφάτο όταν οικοδομηθεί (διαβάστε σχετικά εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος συμμάχησε με την Αλ Νούσρα και την Αλ Κάιντα).

Την ίδια ώρα, η παραδοχή των Αμερικανών ότι για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και να εκδιωχθεί από τα εδάφη της Μεσοποταμίας είναι πράγμα εξαιρετικά δύσκολο που απαιτεί τουλάχιστον 80.000 καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες, επιβεβαιώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος ήρθε για να μείνει και κανένας, στην πραγματικότητα, αραβικός στρατός δεν μπορεί να το νικήσει.

Το Ισλαμικό Κράτος ακολουθεί από την αρχή της επέκτασής του το δόγμα ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Θα φροντίσει, λοιπόν, να ανοίξει νέα μέτωπα, στα οποία θεωρεί ότι θα νικήσει και αργότερα θα αναμετρηθεί με τους Κούρδους.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της συμφωνίας του με την Αλ Κάιντα συμπεριλαμβάνεται και η κοινή αντιμετώπιση – εξολόθρευση των Κούρδων.

Βέβαιο ότι δεν κινδυνεύει από τον βορρά, αφού η Τουρκία είναι σύμμαχός του και κάνει τα στραβά μάτια, το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπήσει τη Σαουδική Αραβία, προκαλώντας εσωτερική εξέγερση των οπαδών του, οι οποίοι ως πέμπτη φάλαγγα θα προετοιμάσουν το έδαφος για την κατάκτηση της χώρας.

Μιας χώρας πετρελαιοπαραγωγού που έτσι κι εάν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, τότε η παγκόσμια οικονομία πραγματικά θα βρεθεί σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Ήδη το λαθρεμπόριο πετρελαίου των τζιχαντιστών, που έχουν ρίξει τις τιμές από 40% έως και 70%, έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα.

Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος, σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα, επιχειρεί στην Υεμένη αλλά και στο Σινά. Στο Σινά το μέτωπο στρέφεται κατά της Αιγύπτου, από την Υεμένη όμως είναι βέβαιο ότι στοχεύει στην καρδιά της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πληθυσμός της Σαουδικής Αραβίας, είναι μεγάλη πιθανότητα, καταπιεσμένος από τη δυναστεία των Σαούντ, να δει το Ισλαμικό Κράτος ως “απελευθερωτή”, ως μια “αυθεντική Σαρία” και να προσχωρήσει μαζικά, διότι σε αντίθεση με τους άλλους Άραβες οι Σαουδάραβες ήδη ζουν σε ισλαμικό κράτος, οπότε για αυτούς θα είναι απλά μια αλλαγή στο θρόνο.

Έναν θρόνο που τον επιθυμεί όσο τίποτα άλλο ο Αλ Μπαγκντάντι, αφού γνωρίζει καλά ότι ποτέ δεν θα θεωρηθεί κανονικός χαλίφης, από σφετεριστής, εάν δεν κάτσει στον “γνήσιο” αραβικό θρόνο. Το παιχνίδι μόλις τώρα έχει “ξεκινήσει”…

Σχετικά άρθρα