Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΒΙΝΤΕΟ – Ισλαμικό Κράτος: Ο “χαλίφης” Αλ Μπαγκντάντι σοβαρά τραυματισμένος

ΒΙΝΤΕΟ – Ισλαμικό Κράτος: Ο “χαλίφης” Αλ Μπαγκντάντι σοβαρά τραυματισμένος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου οι ΗΠΑ χτύπησαν με αεροπορική επιδρομή μια φάλαγγα αυτοκινήτων, στην οποία επέβαιναν Εμίρηδες (οπλαρχηγοί) από το Ισλαμικό Κράτος.

Η φάλαγγα χτυπήθηκε έξω από τη Μοσούλη και πολλοί από τους επικεφαλής στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν.

Μεταξύ των τραυματιών επιβεβαιώθηκε ότι ήταν και ο αυτοανακηρυγμένος “χαλίφης” Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από το αιγυπτιακό κανάλι BaladTV, ισχυρίζεται ότι τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την επίθεση και φαίνεται ο “χαλίφης” πεσμένος στο έδαφος τραυματισμένος, να δέχεται τις πρώτες περιποιήσεις από τους συμμαχητές του.

Δείτε το επίμαχο βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου:

Το αναλυτικό ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμεντ Αλ Αντνάνι (Abu Mohammed al-Adnani) επιβεβαίωσε ότι ο «χαλίφης» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε σε επιδρομή των ΗΠΑ αλλά είναι ζωντανός.

Ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και αυτοανακηρυγμένος «χαλίφης» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι «…είναι ζωντανός, χάρη στον Θεό. Προσευχόμαστε για τη γρήγορη ανάρρωσή του», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι μαχητικά αεροπλάνα τους την Παρασκευή χτύπησαν φάλαγγα με οχήματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ. Δέκα τεθωρακισμένα καταστράφηκαν ολοσχερώς, στα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες των Αμερικανών- επέβαιναν ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους που είχαν προηγουμένως πάρει μέρος σε μια συνάντηση. Οι Αμερικανοί δεν επιβεβαίωσαν ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν ο «χαλίφης».

Ωστόσο, ιρακινός βουλευτής είπε στο Al Arabiya News, ότι συμμαχικά αεροσκάφη χτύπησαν μια συγκέντρωση ηγετών του Ισλαμικού Κράτους στην Αλ Καΐμ (Al-Qaim) του κατεχόμενου από το Ισλαμικό Κράτος βορειοδυτικού Ιράκ. Δεκάδες σκοτώθηκαν και περισσότεροι τραυματίστηκαν, είπε.

Το νοσοκομείο της Αλ Καΐμ γέμισε από τραυματίες και δεν είχαν που να τους βάλουν.

Το Reuters επικαλείται με τη σειρά του δύο μάρτυρες οι οποίοι είπαν ότι η αεροπορική επιδρομή χτύπησε ένα σπίτι που είχαν συγκεντρωθεί οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους για σύσκεψη, κοντά στην Αλ Καΐμ.

Οι μάρτυρες είπαν επίσης ότι τζιχαντιστές μπήκαν σε ένα νοσοκομείο και το άδειασαν, ώστε να υποδεχτεί τους τραυματίες τους και ότι έβγαλαν στη συνέχεια ντουντούκες στους δρόμους ζητώντας από τους κατοίκους να δώσουν αίμα.

Την Πέμπτη μεταδόθηκε ηχογραφημένο μήνυμα του “χαλίφη”, στο οποίο ανακοίνωσε την εδαφική επέκταση του Ισλαμικού Κράτους και κήρυξε τον πόλεμο στη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε τον πόλεμο στη Σαουδική Αραβία

Σχετικά άρθρα