Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος συμμάχησε με την Αλ Νούσρα και την Αλ Κάιντα

Το Ισλαμικό Κράτος συμμάχησε με την Αλ Νούσρα και την Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οπλαρχηγοί από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα συναντήθηκαν σε ένα αγροτόσπιτο στη βόρεια Συρία την προηγούμενη εβδομάδα και συμφώνησαν να σταματήσουν να πολεμάνε μεταξύ τους και να συνεργαστούν ενάντια στους αντιπάλους τους, σύμφωνα με τα όσα είπαν ένας αξιωματούχος της συριακής αντιπολίτευσης και ένας οπλαρχηγός των στασιαστών της Συρίας στο Associated Press.

Μια τέτοια εξέλιξη προκαλεί νέες δυσκολίες στη στρατηγική της Ουάσιγκτον ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ενώ μαχητικά αεροπλάνα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών, η διακυβέρνηση Ομπάμα υπολόγιζε στους “μετριοπαθείς” Σύρους αντάρτες, αφού τους εξόπλιζε εκ νέου, να διεξάγουν τις πολεμικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας εναντίον των τζιχαντιστών.

Ωστόσο, αυτοί οι αντάρτες που είναι αποδυναμωμένοι και αποδιοργανωμένοι, είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δύο ισχυρές και καλά οπλισμένες τζιχαντιστικές οργανώσεις, που πλέον συνεργάζονται.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο κατέχει εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, μέσα από μια εκστρατεία βίας, αποκεφαλισμών και βαρβαρότητας και η Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το τελευταίο χρόνο πολεμούσαν και μεταξύ τους για το ποιος θα κυριαρχήσει στην εξέγερση ενάντια στον πρόεδρο Άσαντ.

Στη συμφωνία που κατέληξαν Ισλαμικό Κράτος και Αλ Νούσρα εκτός από την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ τους, αποφάσισαν να επιτεθούν από κοινού στους Κούρδους σε δύο νέα μέτωπα που θέλουν να ανοίξουν στη Συρία.

Ακόμα, Ισλαμικό Κράτος και Αλ Νούσρα συμφώνησαν να συνεργαστούν για να καταστρέψουν το Συριακό Επαναστατικό Μέτωπο, μια αντάρτικη δύναμη που εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από τις ΗΠΑ και στην ηγεσία του βρίσκεται ο οπλαρχηγός Τζαμάλ Μααρούφ (Jamal Maarouf). Συμφώνησαν να το πολεμήσουν μέχρι όλη του η δύναμη, που υπολογίζεται στους 10.000 με 12.000 άνδρες εκμηδενιστεί.

Αντιλαμβάνεστε ότι η συμμαχία των δύο “παιδιών” της Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα και Ισλαμικό Κράτος, δημιουργεί νέες ισορροπίες στο μεσανατολικό αιματοκύλισμα…

Σχετικά άρθρα