Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε τον πόλεμο στη Σαουδική Αραβία

Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε τον πόλεμο στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές,

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, αυτοανακηρυγμένος χαλίφης στο Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σε ηχογραφημένο του μήνυμα την επέκταση του χαλιφάτου και προειδοποίησε τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και τους συμμάχους τους, ότι θα αναγκαστούν σύντομα να “προσγειωθούν”, δηλαδή να στείλουν τα δικά τους στρατεύματα πεζικού εναντίον του.

Εάν η ηχογράφηση είναι αυθεντική, τότε είναι η πρώτη δημόσια απόδειξη ότι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι ζωντανός, μετά από μια εβδομάδα που κανείς δεν ήξερε εάν είχε τραυματιστεί ή σκοτωθεί στην αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ κοντά στη Μοσούλη, που σκότωσε πολλούς ηγέτες των τζιχαντιστών, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ωστόσο, στο βίντεο με το ηχογραφημένο μήνυμα δεν υπάρχει εικόνα του “χαλίφη”, παρά μόνο η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους και η φωνή του να ακούγεται.

Το Ισλαμικό Κράτος που μέχρι πρότινος κατείχε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας, τώρα περιλαμβάνει και εδάφη της Υεμένης, του Μαρόκο, της Τυνησίας, της Αλγερίας και της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά. Επίσης, εάν το μήνυμα είναι αυθεντικό, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι καλεί τους τζιχαντιστές να εγείρουν παντού “ηφαίστεια του ιερού πολέμου (τζιχάντ)”, ειδικά μέσα στη Σαουδική Αραβία.

Με άλλα λόγια ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι κήρυξε πόλεμο στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας ενώ είναι γνωστό ότι μέσα στη χώρα έχει πάμπολλους υποστηρικτές και μάλιστα και μεταξύ των πλουσίων, που στο παρελθόν έχουν χρηματοδοτήσει το Ισλαμικό Κράτος του.

Επίσης, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ανακοίνωσε ότι θα διορίσει νέους διοικητές στις περιοχές που προσάρτησε στο Ισλαμικό Κράτος, δίχως να πει και τα ονόματά τους.

Στην πραγματικότητα τα εδάφη που ανακήρυξε ότι προσαρτά στο χαλιφάτο, είναι τα εδάφη που ελέγχουν τοπικές τζιχαντιστικές οργανώσεις που το προηγούμενο διάστημα δήλωσαν πίστη και συμμαχία στο όνομά του.

Σχετικά άρθρα