Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι λένε ότι σκότωσαν την τζιχαντίστρια “Λευκή Χήρα” στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι λένε ότι σκότωσαν την τζιχαντίστρια “Λευκή Χήρα” στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ουκρανία, Ρωσία, Σαμάνθα Λέθγουαϊτ, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Η Βρετανίδα τζιχαντίστρια γνωστή και ως Λευκή Χήρα λέγεται ότι σκοτώθηκε στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τετάρτης, η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ (30 ετών) έπεσε νεκρή από έναν Ρώσο ελεύθερο σκοπευτή πριν δύο εβδομάδες, όπως ισχυρίζεται το Πρακτορείο Ειδήσεων Regnum στη Μόσχα.

Η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ, γνωστή και με ο ψευδώνυμο Λευκή Χήρα, είναι ένα από τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα στον πλανήτη και είχε αναφερθεί ότι τον τελευταίο καιρό πολεμούσε με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Η πληροφορία του φόνου της, που μεταδόθηκε από το ρωσικό πρακτορείο, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

“Μια από τις πλέον καταζητούμενες τρομοκράτισσες του πλανήτη, η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ, που πολεμούσε σε ένα ουκρανικό παραστρατιωτικό τάγμα σκοτώθηκε από εθελοντή ελεύθερο σκοπευτή”, λέει το τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου και συνεχίζει:

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Λευκή Χήρα πολεμούσε στο ουκρανικό τάγμα εθελοντών Αϊντάρ ως σκοπευτής. Σκοτώθηκε από έναν εθελοντή ελεύθερο σκοπευτή που πήγε να πολεμήσει στο Λουγκάντσκ από τη Ρωσία”.

Ωστόσο, βρετανικές πηγές λένε ότι η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία του θανάτου της Σαμάνθα Λέθγουαϊτ, περισσότερο μοιάζει με προπαγάνδα της Μόσχας σχετικά με την ουκρανική κρίση.

Σχετικά άρθρα