Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ: Οι μισοί νέοι Ιταλοί ζουν με τη βοήθεια των γονιών τους

ΣΟΚ: Οι μισοί νέοι Ιταλοί ζουν με τη βοήθεια των γονιών τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Οικονομική Κρίση,

Σε… ελληνικά επίπεδα κινείται πλέον η Ιταλία. Και αυτό γιατί το 51% των Ιταλών κάτω των 34 ετών ζει με την οικονομική βοήθεια των γονιών του, όπως προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ixe, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti.

Το 75% των νέων που ζουν με τους γονείς τους προσπαθούν να τους βοηθήσουν αναλαμβάνοντας μικροδουλειές, θελήματα και επισκευές στο σπίτι, το 76% ασχολείται με τα καθημερινά ψώνια και το 73% μαγειρεύει.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 23% του δείγματος δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμο να εργαστεί στον καθαρισμό των δρόμων, το 27% ως εποχικός υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης ή/και πληροφόρησης (call center) και το 36% να εργασθεί σε εταιρία ταχείας παράδοσης δεμάτων.

Εντυπωσιακό είναι πως το 44% των ιταλών νέων στη διάρκεια του 2013 ανέφερε ότι δεν έστειλε ούτε ένα βιογραφικό, ενώ κατά μέσο όρο όσοι αναζήτησαν εργασία απέστειλαν 20 βιογραφικά σημειώματα.

Πάντως, το 51% των Ιταλών ως 34 ετών είναι διατεθειμένο να μεταναστεύσει άμεσα στο εξωτερικό για να βρει δουλειά, ενώ το 64% δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να αλλάξει πόλη.

Σχετικά άρθρα