Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: “Μας έλεγαν να μην παρακολουθούμε τους τζιχαντιστές”

Τουρκία: “Μας έλεγαν να μην παρακολουθούμε τους τζιχαντιστές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία,

Σε άλλη χώρα οι αποκαλύψεις αυτές θα δημιουργούσαν τεράστιο πολιτικό ζήτημα, στην Τουρκία όμως μπορείς να διαβάσεις στα ψιλά των αντικυβερνητικών εφημερίδων που είναι μετρημένες στα χέρια.

Την συγκεκριμένη είδηση την αποκαλύπτει η εφημερίδα Ζαμάν, η οποία επί χρόνια στήριζε τον Ερντογάν αλλά τώρα είναι απέναντί του.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας κατά την διάρκεια της δίκης 32 ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας στην Σμύρνη, ο Μοχάμεντ Σουάντ Τσελέν στην απολογία του τόνισε, ότι κατά την διάρκεια της θητείας του είχαν λάβει σαφέστατες εντολές από την υπηρεσία ασφάλειας της αστυνομίας, να μην παρακολουθούν ούτε να καταγράφουν τα τηλέφωνα υπόπτων που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

Αυτό έγινε λίγο μετά την αποκάλυψη που συγκλόνισε την Τουρκία, όταν πιάστηκαν στα πράσα φορτηγά σταλμένα από την τουρκική κυβέρνηση να μεταφέρουν όπλα στο Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο Τσελέν, σε άλλη περίπτωση, ένας ανώτερος αξιωματικός και ένας στρατιώτης έχασαν την ζωή τους από μέλη της Αλ Κάιντα στην πόλη Νίτζε επειδή ακριβώς δεν παρακολουθούσαν τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού κράτους.

Ο Τσελέν κατηγορείται για προδοσία, επειδή μαζί με τους άλλους κορυφαίους αξιωματικούς της αστυνομίας αποκάλυψαν τα οικονομικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Τουρκία τους προηγούμενους μήνες.

Και επειδή ότι συμβαίνει στην Τουρκία είναι τρελό και πέρα από κάθε λογική, οι υπουργοί που αποκαλύφθηκε ότι παίρνουν μίζες γλίτωσαν τις δίκες και οι οι μόνοι που κινδυνεύουν να μπουν φυλακή είναι οι αστυνομικοί που εκτέλεσαν αυτήν την έρευνα ύστερα μάλιστα από εντολή που είχαν πάρει από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Όσο για τους εισαγγελείς; Απομακρύνθηκαν και αυτοί!

Σχετικά άρθρα