Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φεύγει από την Τουρκία ο ποδοσφαιριστής που ξυλοκοπήθηκε από τζιχαντιστές

Φεύγει από την Τουρκία ο ποδοσφαιριστής που ξυλοκοπήθηκε από τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντενίζ Νακί, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Επίθεση από τρεις αγνώστους δέχθηκε ο Κούρδος ποδοσφαιριστής Ντενίζ Νακί (Deniz Naki) επειδή καταδίκασε το Ισλαμικό Κράτος σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Κομπάνι.

Ο Νακί έπαιζε στην τουρκική Γκεντσλερμπιλιγκί της πρώτης κατηγορίας της τουρκικής λίγκας. Την Κυριακή, δέχθηκε επίθεση από τρεις αγνώστους που φωνάζοντας γιατί είχε σε τατουάζ το κουρδικό όνομα της πόλης Dersim, αντί να γράφει Tunceli που είναι το τουρκικό.

kourdos_podosfairistis2

Ο Νακί ισχυρίστηκε ότι οι δράστες του φώναζαν ότι «το Ισλαμικό Κράτος θα γαμ… την Κομπάνι και τους Κούρδους». Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του μετά τον ξυλοδαρμό του από τους Τούρκους υποστηρικτές των τζιχαντιστών, στην οποία είναι εμφανή τα σημάδια από τις γροθιές.

Αμέσως μετά την επίθεση ο ποδοσφαιριστής έσπασε το συμβόλαιό του με την ομάδα και την εγκατέλειψε, διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε «δεν τον υποστήριξε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νακί δέχθηκε επίθεση, ενώ είχε προβεί σε πολλές δηλώσεις στήριξης στην Κομπάνι και τους μαχόμενους Κούρδους και ουκ ολίγες φορές είχε καταδικάσει το Ισλαμικό Κράτος μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε δήλωσή του μετά το περιστατικό ο Νακί τονίζει ότι «οι τρεις δράστες με πλησίασαν. Αφού με περικύκλωσαν άρχισαν να με βρίζουν.

Με προσέβαλαν και με προπηλάκισαν γιατί είμαι Κούρδος Αλεβίτης. Είπαν πολλά για την Κομπάνι. Όσο προσπαθούσα να τους ηρεμήσω, ένας εξ αυτών με χτύπησε στο πρόσωπο, ενώ ακολούθησαν και άλλα χτυπήματα. Έτρεξα να σωθώ. Τότε οι άγνωστοι με κυνήγησαν και μου είπαν ότι αυτό είναι μόνο μία απλή προειδοποίηση».

Ερωτηθείς γιατί δεν απευθύνθηκε στην αστυνομία ο Κούρδος ποδοσφαιριστής σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν σκέφτηκα να καταγγείλω το περιστατικό και να καταφύγω στη Δικαιοσύνη, διότι σε μία χώρα που δολοφονείται ο 14χρονος Μπερκίν οι δολοφόνοι του δεν πήγαν ποτέ κατηγορούμενοι. Σε αυτή τη Δικαιοσύνη να καταφύγω;»

kourdos_podosfairistis1

Σχετικά άρθρα