Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ “οχυρώνει” τις στάσεις των τραμ από τους ισλαμιστές τρομοκράτες

Το Ισραήλ “οχυρώνει” τις στάσεις των τραμ από τους ισλαμιστές τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άβιγκντορ Λίμπερμαν, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Ενισχυμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της υποκινούμενης από την Τουρκία τρομοκρατίας άρχισαν να λαμβάνουν από την Πέμπτη οι ισραηλινές Αρχές, μετά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι πέφτουν με τα αυτοκίνητά τους πάνω σε ανύποπτους πολίτες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ άρχισαν από νωρίς την Πέμπτη να τοποθετούν μπλοκ από μπετόν για να προστατεύσουν τις στάσεις όπου οι επιβάτες περιμένουν, κατά μήκος της γραμμής του τραμ.

Ακόμα, η αστυνομία έχει στήσει οδοφράγματα σε παλαιστινιακές συνοικίες στα Ιεροσόλυμα και έχει αναπτύξει ενισχύσεις στις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες.

Επίσης η αστυνομία του Ισραήλ προχώρησε σε “16 συλλήψεις για διατάραξη της δημόσιας τάξης” τη νύχτα. Αντίθετα, σήμερα το πρωί “η ηρεμία επανήλθε μετά τα επεισόδια χθες βράδυ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ”, δήλωσε η εκπρόσωπός της Λούμπα Σάμρι.

Η Τετάρτη σημαδεύτηκε από βίαιες ταραχές στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου για πρώτη φορά η ισραηλινή αστυνομία αναγκάστηκε να εισέλθει μέχρι το χώρο γύρω από τον άμβωνα του ιμάμη για να καταδιώξει τους ισλαμιστές.

Οι μουσουλμάνοι δεν επιτρέπουν στους Εβραίους και τους Ισραηλινούς να προσεύχονται στο Όρος του Ναού, όπου κάποτε βρισκόταν ο Ναός των Εβραίων και σήμερα έχουν χτιστεί τζαμιά. Είναι σαν να λέμε ότι οι μουσουλμάνοι αποφασίζουν να κάνουν ξανά την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη τζαμί και απαγορεύουν την πρόσβαση στους Έλληνες και τους Ορθόδοξους επισκέπτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν καταδίκασε την Πέμπτη τις πρόσφατες επισκέψεις Ισραηλινών βουλευτών στο Όρος του Ναού, εκτιμώντας ότι το μόνο που κάνουν είναι να επιδεινώνουν την κατάσταση.

Σχετικά άρθρα