Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συλλήψεις τζιχαντιστών στο Μαρόκο – Ετοίμαζαν χτυπήματα στη Γαλλία

Συλλήψεις τζιχαντιστών στο Μαρόκο – Ετοίμαζαν χτυπήματα στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαρόκο, Τζιχαντιστές,

Δύο τζιχαντιστές συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο Μαρόκο, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, κατηγορούμενοι ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες τόσο στη βορειοαφρικανική χώρα όσο και στη Γαλλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του Μαρόκο, οι συλληφθέντες είναι ένας Γάλλος πολίτης και ένας Γαλλομαροκινός. Αμφότεροι σχεδίαζαν επίσης να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως ειπώθηκε, χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο καλώντας ισλαμιστές να προχωρήσουν σε ατομικές τρομοκρατικές επιθέσεις (επιθέσεις “μοναχόλυκου”), όπου δηλαδή ένας φανατικός επιλέγει έναν στόχο και τον χτυπά με όποιον τρόπο νομίζει, δίχως να ανήκει απαραίτητα σε κάποια ομάδα ή να βρίσκεται σε συντονισμό με κάποιο κέντρο. Επιθέσεις “μοναχόλυκων” ήταν αυτές που έγιναν στον Καναδά.

Και οι δύο συλληφθέντες εμπνέονται από τις πράξεις του Μοχάμεντ Μεράχ (Mohammed Merah), ενός Γάλλοαλγερινού, ο οποίος σκοτώθηκε από τη γαλλική αστυνομία το 2012, αφού πρώτα είχε δολοφονήσει επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένα Ραβίνο και τρία παιδιά, σε επίθεση που έκανε σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη.

Οι τζιχαντιστές για να χρηματοδοτήσουν τις δράσεις τους είχαν πάρει δάνεια από γαλλικές και μαροκινές τράπεζες.

Οι δύο άνδρες είχαν και πλούσιο ακτιβιστικό έργο υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. Μετέφραζαν κείμενα και βίντεο του Ισλαμικού Κράτους και τα διέδιδαν στο διαδίκτυο.

Επίσης, οι Αρχές του Μαρόκου συνέλαβαν τη Δευτέρα και έναν ακόμα τζιχαντιστή με καταγωγή από την Αλγερία στην πόλη Φεζ, ο οποίος σκόπευε να συναντήσει τη σύζυγό του, η οποία ήδη είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα