Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχανιστές σφάζουν, βιάζουν και καίνε πόλη της Νιγηρίας

Οι τζιχανιστές σφάζουν, βιάζουν και καίνε πόλη της Νιγηρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ, της νιγηριανής οργάνωσης που έχει αδελφικούς δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μούμπι (Mubi) στη βορειοανατολική Νιγηρία, αφού πρώτα έσφαξαν σε δρόμους και σε σπίτια αμέτρητους ανθρώπους και αναγκάζοντας χιλιάδες άλλους να τραπούν σε φυγή για να γλιτώσουν από τα αιμοσταγή κτήνη.

Οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στην πόλη την Τετάρτη και από τότε ακούγονται συνεχώς πυρά και εκρήξεις, ενώ οι τρομακτικές κραυγές των μακελάρηδων που ουρλιάζουν «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο θεός είναι μεγάλος)» αντηχούν σε όλη την περιοχή μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τον τρόμο των φυγάδων.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Νιγηρίας επιβεβαίωσε ότι η Μούμπι έπεσε στα χέρια της Μπόκο Χαράμ, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες οι τζιχαντιστές ύψωσαν τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο παλάτι του τοπικού φυλάρχου.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι τζιχαντιστές λεηλάτησαν τράπεζες, πυρπόλησαν την κεντρική αγορά της πόλης και έκαναν πλιάτσικο στο παλάτι.

Ένας μάρτυρας είδε τους τζιχαντιστές να σκοτώνουν εν ψυχρώ λέκτορα τοπικού πανεπιστημίου με όλη του την οικογένεια.

Σχετικά άρθρα