Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Ακόμα 86 τζιχαντιστές ψάχνουν το δρόμο για τον Παράδεισο…

Ισλαμικό Κράτος: Ακόμα 86 τζιχαντιστές ψάχνουν το δρόμο για τον Παράδεισο…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ακόμα 86 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έπεσαν νεκροί από τα κουρδικά πυρά στην Κομπάνι κατά τις χθεσινές σφοδρές μάχες στην Κομπάνι και τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του YPG.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος κλιμάκωσε τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς το τελευταίο 24ωρο, σε μία προσπάθεια να αποδυναμώσει τους Κούρδους μαχητές του YPG πριν αυτοί ενισχυθούν και με τους Πεσμεργκά από το Ιράκ, οι οποίοι φέρνουν μαζί τους αντιαρματικά βλήματα, η ένδεια των οποίων μέχρι στιγμής άφηνε περιθώριο στο Ισλαμικό Κράτος να βομβαρδίζει ανεξέλεγκτο.

Παράλληλα με την κλιμάκωση των βομβαρδισμών, το Ισλαμικό Κράτος ενισχύθηκε με νέους τζιχαντιστές και άρματα μάχης από τη Ράκα, και άλλες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του.

Στο ανατολικό μέτωπο της Κομπάνι οι μάχες που είχαν ξεσπάσει από το πρωί συνεχίστηκαν σχεδόν σώμα με σώμα όλη τη νύχτα. Ο αριθμός των απωλειών των Κούρδων ακόμα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του YPG, δεν έχει διευκρινιστεί καθώς οι μάχες δεν έχουν κοπάσει.

Ωστόσο στο ανατολικό μέτωπο της Κομπάνι έχουν πέσει νεκροί 18 ισλαμοφασίστες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες πάντως της ημέρας το Ισλαμικό Κράτος τις υπέστη στο νότιο μέτωπο της πόλης, όπου 54 τζιχαντιστές ψάχνουν τον παράδεισο που τους υπόσχεται το ISIS από τα πυρά των YPG…

Σχετικά άρθρα