Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαρζανί: Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε και νέες ενισχύσεις στην Κομπάνι

Μπαρζανί: Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε και νέες ενισχύσεις στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

«Οι Κούρδοι Πεσμεργκά θα βοηθήσουν στην αντίσταση της Κομπάνι για να μην πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Κούρδος πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί (Massoud Barzani) μετά την είσοδο των Κούρδων από το Ιράκ στην πολιορκούμενη πόλη στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Παράλληλα ο Μπαρζανί πρόσθεσε ότι οι Κούρδοι του Ιράκ είναι έτοιμοι να στείλουν και νέες ενισχύσεις με μαχητές Πεσμεργκά αλλά και βαρύ πυροβολικό και αντιαρματικά οπλικά συστήματα στην Κομπάνι ανά πάσα στιγμή.

«Είναι τιμή για το Κουρδιστάν να έχει τους Πεσμεργκά να υπερασπίζονται κάθε χωριό και πόλη του. Είναι τιμή για όλους μας να πολεμάμε την πιο φρικιαστική τρομοκρατική οργάνωση για όφελος όλης της ανθρωπότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρζανί, λίγο μετά την έναρξη της εισόδου της φάλαγγας των 150 μαχητών και των 40 οχημάτων με πολεμοφόδια στην Κομπάνι.

«Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι μου είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία για τη διέλευση μαχητών στην Κομπάνι» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνδρομής των αεροπορικών βομβαρδισμών από τα αεροσκάφη της συμμαχίας κατά θέσεων των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα