Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρώτος νεκρός των ΗΠΑ από το Ισλαμικό Κράτος είναι γεγονός

Ο πρώτος νεκρός των ΗΠΑ από το Ισλαμικό Κράτος είναι γεγονός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βαγδάτη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πεζοναύτες, Τζιχαντιστές,

Ένας 19χρονος Αμερικανός είναι το πρώτο θύμα των ΗΠΑ στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο θάνατος του πεζοναύτη Σον Π. Νιλ (Sean P. Neal) από το Ρίβερσάιντ (Riverside) της Καλιφόρνια ήρθε την Πέμπτη στη Βαγδάτη, ενώ τα αίτιά του ακόμα βρίσκονται υπό διερεύνηση, με τις αμερικανικές Αρχές να μην έχουν δώσει στοιχεία για το θάνατό του.

Ο Sean ανήκε στο 2ο τάγμα και ήταν ένας από τους 1.600 πεζοναύτες που υπηρετούν στο Ιράκ.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου επιβεβαίωσαν το θάνατό του το βράδυ της Παρασκευής.

«Ο Νιλ είναι η πρώτη απώλεια των αμερικανικών στρατευμάτων από την ημέρα που ξεκίνησε η επιχείρηση στο Ιράκ» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Μορίν Σούμαν (Maureen Schumann), σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian.

Ο Νιλ είχε μπει στις ένοπλες δυνάμεις τον Ιούλιο του 2013 και ήταν μέλος επίλεκτων ειδικών δυνάμεων, ενώ πήγε στη Βαγδάτη τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, πριν από έναν μήνα.

Ωστόσο, ο Νιλ κανονικά δεν είναι το πρώτο αλλά το δεύτερο θύμα των ΗΠΑ, καθώς όπως είχε μεταδώσει το tribune, την 1η Οκτωβρίου ένας ακόμα πεζοναύτης είχε πηδήξει στη θάλασσα από ελικόπτερο όταν αντιμετώπισε βλάβη και έκτοτε θεωρείται νεκρός, με τις στρατιωτικές Αρχές να μην έχουν καταφέρει μετά από έρευνες δύο ημερών να τον εντοπίσουν. Ο λόγος για τον 21χρονο Τζόρνταν Σπίαρς (Jordan L. Spears) από το Μέμφις (Memphis) της Ιντιάνα (Indiana).

Σχετικά άρθρα