Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός και τέταρτος Βρετανός τζιχαντιστής από το Πόρτσμουθ (φωτο + βίντεο)

Νεκρός και τέταρτος Βρετανός τζιχαντιστής από το Πόρτσμουθ (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Τζιχαντιστές,

Πρώην μαθητής ιδιωτικού κολεγίου είναι ο τέταρτος Βρετανός τζιχαντιστής από τη συμμορία του Πόρτσμουθ που σκοτώθηκε πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Η οικογένεια του 19χρονου Μεχντί Χασάν (Mehdi Hassan) που παρακολουθούσε μαθήματα στο καθολικό σχολείο του Hampshire επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκε στην Κομπάνι, αναγνωρίζοντας το νεκρό γιο τους από μία φωτογραφία που ανέβηκε στο Twitter από Κούρδους μαχητές.

xasan

Ο Χασάν, σύμφωνα με την οικογένειά του είχε εκφράσει την πρόθεση να επιστρέψει στη Βρετανία τους τελευταίους μήνες, αλλά φοβόταν για τις συνέπειες που θα είχε σε περίπτωση που το ανακάλυπταν οι τζιχαντιστές.

xasan1

Ο Χασάν ήταν από τους νεώτερους Βρετανούς που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, αφού ταξίδεψε στη Συρία τον περασμένο Οκτώβριο.

Η οικογένειά του μέσω εκπροσώπου της επιβεβαίωσε το θάνατό του το πρωί του Σαββάτου με μία δήλωση στο ITV:

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι αυτός είναι ο Χασάν. Ζητάμε απλά να αφήσουν όλοι την οικογένεια να πενθήσει. Ο Μεχντί ήταν ένα αξιαγάπητο αγόρι με καλή καρδιά και ήθελε να βοηθήσει τους Σύρους.

Τους τελευταίους μήνες είχε εκφράσει την πρόθεσή του να γυρίσει σπίτι αλλά φοβόταν για τη ζωή του. Αυτή η τραγωδία πρέπει να αποτελέσει ένα μάθημα.

Ο Χασάν σχεδίαζε να ολοκληρώσει τις σπουδές του στις διεθνείς σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Surray, αλλά τον περασμένο Σεπτέμβριο ταξίδεψε στη Συρία μέσω Τουρκίας που υποτίθεται ότι πήγε διακοπές, μαζί με άλλους τέσσερις φίλους του για να ενταχθούν στο Ισλαμικό κράτος». Στη φωτογραφία και το βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους πέντε τζιχαντιστές όταν ξεκινούσαν το ταξίδι τους στο θάνατο μέσω της Τουρκίας, δήθεν για διακοπές.

jj 15692c.jpg

Ο θάνατός του έρχεται μία ημέρα μετά το θάνατο ενός από τους τέσσερις άλλους τζιχαντιστές από το Πόρτσμουθ, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στις μάχες της Κομπάνι.

Σχετικά άρθρα