Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στην Γερμανία: Τριπλασιάστηκαν οι τζιχαντιστές

Συναγερμός στην Γερμανία: Τριπλασιάστηκαν οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στην Γερμανία η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (Bundesamt für Verfassungsschutz), παραπέμποντας στην αύξηση του αριθμού των ακραίων ισλαμιστών στη χώρα.

Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RBB, ο πρόεδρος της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας εσωτερικού, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, o αριθμός των σαλαφιστών – τζιχαντιστών τριπλασιάστηκε μέσα σε μερικά χρόνια, φθάνοντας τα 6.300 μέλη.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται ότι οι τζιχαντιστές θα υπερβούν τις 7 χιλιάδες.

«Πρόκειται για μια ανησυχητική εξέλιξη» δήλωσε ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, υποστηρίζοντας ότι οι ισλαμιστικές οργανώσεις είναι ελκυστικές κυρίως για νεαρά άτομα, μουσουλμανικού θρησκεύματος, με μεταναστευτικό υπόβαθρο, τα οποία έχουν αντιμετωπίσει αποτυχίες και προβλήματα στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης.

Όπως υπενθύμισε ο γερμανός αξιωματούχος, περίπου 450 τζιχαντιστές από τη Γερμανία έχουν μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, ενώ επτά έως δέκα από αυτούς πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με στοιχεία των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, περίπου 150 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Γερμανία από τη Συρία, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να αξιολογηθεί η «επικινδυνότητά» τους σημειώνεται στο ρεπορτάζ της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle.

Σχετικά άρθρα