Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμικό Ανακοινωθέν Κομπάνι: 24 τζιχαντιστές νεκροί σε ολονύχτιες μάχες

Πολεμικό Ανακοινωθέν Κομπάνι: 24 τζιχαντιστές νεκροί σε ολονύχτιες μάχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να επιτίθεται με όλες του τις δυνάμεις στην Κομπάνι και το Σάββατο, 40η ημέρα της πολιορκίας. Οι Κούρδοι αντάρτες του YPG και οι Κούρδισσες αντάρτισσες του YPJ μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις της οργάνωσης Ηφαίστειο του Ευφράτη (Burkan Al Firat), οι οποίες αποτελούν τμήμα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), δέχθηκαν σφοδρούς βομβαρδισμούς από το Ισλαμικό Κράτος και ανταπέδωσαν.

Το γραφείο Τύπου του YPG εξέδωσε πολεμικό ανακοινωθέν για τη 40η ημέρα της πολιορκίας της Κομπάνι στο οποίο αναφέρονται τα παρακάτω:

Χάνοντας τις ελπίδες τους για νίκη μπροστά στην ισχυρή μας αντίσταση, οι συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους βομβάρδισαν συνοικίες που κατοικούνται από αμάχους, με έναν πολίτη νεκρό.

Στη συνέχεια, στην επίθεση που εξαπέλυσαν, 24 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν. Οι οδομαχίες έγιναν γύρω από την Οδό Δημαρχείου στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Στις συγκεκριμένες συγκρούσεις σκοτώθηκαν 4 συμμορίτες και το YPG πήρε λάφυρα δύο καλάσνικοφ και πολλές σφαίρες.

Σε μάχες στις συνοικίες Χελίνκ Κορπινκάρ και Χελίνκ Σεράν, στα νοτιοανατολικά της Κομπάνι, καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα του Ισλαμικού Κράτους και σκοτώθηκαν 11 τζιχαντιστές. Επίσης, κοντά στο εστιατόριο Σεϊράν, στα νότια της πόλης, σκοτώθηκαν ακόμα δύο τζιχαντιστές και καταστράφηκε μια μοτοσυκλέτα τους.

Στις μάχες αυτές σκοτώθηκαν και 4 αντάρτες του YPG.

Ακόμα, το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου, οι αντάρτες του YPG έκαναν νυχτερινή επιδρομή σε βάση του Ισλαμικού Κράτους στο χωριό Μεσούσα. Εκεί, οι Κούρδοι κατέστρεψαν δύο οχήματα των τζιχαντιστών και σκότωσαν επτά συμμορίτες.

Σχετικά άρθρα