Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Κυριακή θα ξεκινήσουν οι Πεσμεργκά για την Κομπάνι

Την Κυριακή θα ξεκινήσουν οι Πεσμεργκά για την Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι πρώτοι 150 Πεσμεργκά (Κούρδοι του Ιράκ) θα ξεκινήσουν για την πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος κουρδική πόλη Κομπάνι την Κυριακή.

Αυτό γράφει το κουρδικό ενημερωτικό σάιτ Rudaw, επικαλούμενο πηγές των Πεσμεργκά. Πράγμα που σημαίνει ότι όλες αυτές τις ημέρες κανένα κονβόι δεν ξεκίνησε από το Ιράκ για τη Ροζάβα (συριακό κουρδιστάν) ώστε να ενισχύσει την κουρδική φρουρά της Κομπάνι, η οποία αποτελείται από αριστερούς αντάρτες του YPG, που αμύνονται εδώ και 40 ημέρες μόνοι τους απέναντι στα στίφη των τζιχαντιστών.

“Οι εχθροί μας που πολιορκούν την Κομπάνι χρησιμοποιούν βαριά όπλα και για αυτό βαριά όπλα πρέπει να έχουμε και εμείς”, είπε ο Ταξίαρχος Ραμαζάν της 2ης Ταξιαρχίας πεζικού των Πεσμεργκά στο Rudaw. “Οι ενισχύσεις που θα στείλουμε θα επιταχύνουν τη νίκη των Κούρδων στην Κομπάνι”.

Αυτοί οι 150 Πεσμεργκά θα είναι οι πρώτες ενισχύσεις που θα φτάσουν στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας που υπερασπίζονται την πόλη από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι για να διέλθουν από τα εδάφη της, ώστε να εισέλθουν στην Κομπάνι από τα τουρκικά σύνορα, οι Πεσμεργκά δεν θα χρειαστεί να έχουν πάνω τους διαβατήρια, μόνο τις στρατιωτικές τους ταυτότητες.

Σχετικά άρθρα