Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα μάχη του λιβανέζικου στρατού με το Ισλαμικό Κράτος στην Τρίπολη

Νέα μάχη του λιβανέζικου στρατού με το Ισλαμικό Κράτος στην Τρίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχμάντ Σαλίμ Μικάτι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές, Τρίπολη,

Νέες οδομαχίες μεταξύ του λιβανέζικου στρατού και των τζιχαντιστών σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Τρίπολη του Λιβάνου. Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι εκ των οποίων οι 9 είναι στρατιώτες.

Μεταξύ των τραυματιών είναι ένα 17χρονο αγόρι από το Λίβανο, και δύο φωτορεπόρτερ ο ένας από τη Συρία και ο άλλος από το Λίβανο. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι νεκροί είναι και 12 τζιχαντιστές.

Πηγές από την Τρίπολη είπαν στη Daily Star του Λιβάνου ότι οι ένοπλοι τζιχαντιστές που συμμετείχαν στις οδομαχίες το πρωί του Σαββάτου συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ένας εκ των διοικητών των τζιχαντιστών στην Τρίπολη σκοτώθηκε σε μάχη την Παρασκευή το βράδυ, όταν τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε φυλάκιο με στρατιώτες.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε μέσα στο Λίβανο – Μάχη στην Τρίπολη

Οι συγκρούσεις που κράτησαν όλο το βράδυ της Παρασκευής για να συνεχιστούν και το πρωί του Σαββάτου δημιούργησαν μια εμπόλεμη ατμόσφαιρα στην Τρίπολη. Εκρήξεις από χειροβομβίδες ακούγονταν, ενώ οι στρατιώτες κυνηγούσαν τους τζιχαντιστές στα στενά δρομάκια της Τρίπολης, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου.

Η πόλη του πρωί του Σαββάτου έμοιαζε εγκαταλελειμμένη, με τα περισσότερα καταστήματα κλειστά και τους πολίτες να μένουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους.

Ο στρατός ενίσχυσε τις θέσεις του αναπτύσσοντας επιπλέον στρατιώτες και ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες πολλών κτιρίων, στις συνοικίες που οι συγκρούσεις συνεχίζονταν.

Η επίθεση των τζιχαντιστών που σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ πυροδοτώντας και τις σαββατιάτικες μάχες στην Τρίπολη, συνέβη μετά την πληροφορία ότι ο αποκεφαλιστής του Ισλαμικού Κράτους Αχμάντ Σαλίμ Μικάτι (Ahmad Salim Mikati), που βρίσκεται στα χέρια του στρατού του Λιβάνου, πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση.

Ο Μικάτι θεωρείται τρομοκράτης μεγάλης σημασίας από τις Αρχές του Λιβάνου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας, σχεδίαζε να απαγάγει κι άλλους Λιβανέζους στρατιώτες. Να υπενθυμίσουμε ότι οι τζιχαντιστές κρατάνε ομήρους από τον Αύγουστο 27 Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς. Αρχικά ήταν 30 αλλά 3 τους εκτέλεσαν. Οι τζιχαντιστές θέλουν να ανταλλάξουν τους αιχμαλώτους τους με φυλακισμένους ισλαμιστές που κρατά η κυβέρνηση του Λιβάνου.

Ο 46χρονος Μικάτι, σύμφωνα με τις λιβανέζικες Αρχές, είναι ένας από τους σημαντικότερους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. Σχεδίαζε μαζική τρομοκρατική επίθεση σε συνεργασία με τον γιο του, Ομάρ, ο οποίος πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος κοντά στην περιοχή της λιβανέζικης πόλης Αρσάλ, στο βορειοανατολικό Λίβανο, ενώ κατηγορείται ότι στρατολογούσε νεαρούς Λιβανέζους για το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα