Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε μέσα στο Λίβανο – Μάχη στην Τρίπολη

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε μέσα στο Λίβανο – Μάχη στην Τρίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αχμάντ Σαλίμ Μικάτι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές, Τρίπολη,

Οδομαχίες ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στην Τρίπολη του Λιβάνου μεταξύ τζιχαντιστών και του στρατού του Λιβάνου. Νεκρός είναι ο επικεφαλής της ομάδας των τζιχαντιστών και τραυματίες δύο Λιβανέζοι στρατιώτες.

Όπως γράφει η Daily Star του Λιβάνου, η μάχη άρχισε όταν περίπου 20 τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο του στρατού στη συνοικία Καν Αλ Ασκάρ (Khan al-Askar) στις 20.30 τοπική ώρα.

Μετά την επίθεση, οι τζιχαντιστές αποτραβήχτηκαν από τη συγκεκριμένη συνοικία και κατευθύνθηκαν προς την παλιά πόλη, όπου μέσα στα στενά δρομάκια δεν μπορούσαν να τους πλησιάσουν τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού.

Ο στρατός γρήγορα ανέπτυξε ενισχύσεις για να τους περικυκλώσει. Οι στρατιώτες μάλιστα σήκωσαν οδοφράγματα για να κλείσουν τους δρόμους και να τους παγιδεύσουν.

Η επίθεση των τζιχαντιστών έγινε μετά μια φήμη που κυκλοφόρησε ότι στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, που συνελήφθη από τις αρχές του Λιβάνου την Πέμπτη το πρωί, πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση.

Το στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους είναι ο αποκεφαλιστής Αχμάντ Σαλίμ Μικάτι (Ahmad Salim Mikati), ο οποίος είχε πάρει το κεφάλι Λιβανέζου στρατιώτη που κρατούνταν όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά με τη σύλληψή του διαβάστε εδώ: Ισλαμικό Κράτος: Ο στρατός του Λιβάνου έπιασε ζωντανό έναν αποκεφαλιστή

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός του Λιβάνου, το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε να απαγάγει και άλλους Λιβανέζους στρατιώτες.

Σχετικά άρθρα