Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποβάθμισε την κόντρα της με τον Ντράγκι η Μέρκελ

Υποβάθμισε την κόντρα της με τον Ντράγκι η Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μάριο Ντράγκι,

Να υποβαθμίσει την κόντρα της με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επιχείρησε την Πέμπτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας ότι ποντάρει στην καλή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Είμαι ευγνώμων στον Μάριο Ντράγκι επειδή και πάλι αντικατόπτρισε τις σκέψεις μας» είπε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής , στις Βρυξέλλες.

Όταν, όμως, ερωτήθηκε συγκεκριμένα για τις σχέσεις της κυβέρνησής της με τον Ντράγκι, η Μέρκελ απάντησε: «Η ΕΚΤ ενεργεί ανεξάρτητα και για μας στη Γερμανία αυτό είναι πολύ σημαντικό, όμως θέλω να πω με σαφήνεια ότι πραγματικά εκτιμώ τον τρόπο με τον οποίο ο Μάριο Ντράγκι συμμετέχει στις συζητήσεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και ότι σήμερα είπε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί σε ότι αφορά τον στενότερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής».

«Ποντάρω στην καλή συνεργασία με την ΕΚΤ στους τομείς που αφορούν εμένα και όλους μας ως ηγέτες», κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ντράγκι είχε ζητήσει να υπάρξει συνδυασμός των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των επενδύσεων, της δημοσιονομικής πειθαρχίας αλλά και της ενίσχυσης της ζήτησης προκειμένου να αποφευχθεί μία επιστροφή στην ύφεση.

Μάλιστα είχε τονίσει ότι οι χώρες που διαθέτουν ισχυρούς προϋπολογισμούς θα πρέπει να εξετάσουν την ενίσχυση της ζήτησης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη.

Σχετικά άρθρα