Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισθοφόροι της Blackwater καταδικάστηκαν για το μακελειό στο Ιράκ (φωτο)

Μισθοφόροι της Blackwater καταδικάστηκαν για το μακελειό στο Ιράκ (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Blackwater, Βαγδάτη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Μισθοφόροι, Ουάσιγκτον, Φωτογραφίες,

Ενόχους για μακελειό με πυροβολισμούς εναντίον τουλάχιστον 30 ατόμων το 2007 στη Βαγδάτη του Ιράκ έκρινε δικαστήριο των ΗΠΑ μισθοφόρους της Blackwater, μετά από μία μαραθώνια δίκη 11 εβδομάδων που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της Αμερικής.

Η υπόθεση «σερνόταν» για χρόνια στη Δικαιοσύνη, ενώ νομικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι πιθανότατα δεν θα φτάσει ποτέ στο ακροατήριο.

Το δικαστήριο της Ουάσινγκτον συγκεκριμένα έκρινε ένοχο για φόνους εκ προθέσεως τον Νίκολας Σλότεν (Nicholas Slatten) και τους υπόλοιπους τρεις Πολ Σλόουφ (Paul Slough), Έβαν Λίμπερτι (Evan Liberty) και Ντάστιν Χερντ (Dustin Heard) ενόχους για ανθρωποκτονία.

Οι τέσσερις μισθοφόροι της Blackwater βαρύνονταν με 33 κατηγορίες και οι ένορκοι τους καταδίκασαν για όλες εκτός από 3 που αφορούσαν μόνο τον Χερντ.

Οι κατηγορίες αφορούσαν σε μακελειό στις 16 Σεπτεμβρίου του 2007 στη Βαγδάτη, στο οποίο σκοτώθηκαν 14 Ιρακινοί και τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμα 17.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας των 11 εβδομάδων, κατέθεσαν ως μάρτυρες 72 άτομα, μεταξύ των οποίων και θύματα της επίθεσης στη Βαγδάτη, οικογένειές τους αλλά και πρώην συνάδελφοί τους μισθοφόροι της Blackwater.

H Blackwater είναι μία εταιρία μισθοφόρων που προσελήφθη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συνοδεύει και να προστατεύει τα μέλη της διπλωματικής αποστολής στο Ιράκ.

blackwater1

blackwater2

blackwater3

blackwater4

Σχετικά άρθρα