Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι Τούρκοι τζιχαντιστές βομβιστές αυτοκτονίας στην Κομπάνι

Αυτοί είναι οι Τούρκοι τζιχαντιστές βομβιστές αυτοκτονίας στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Ισλαμικό Κράτος πολιορκεί την κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, από τις 15 Σεπτεμβρίου. Παρά την αριθμητική υπεροχή του και τον βαρύ οπλισμό που διαθέτει δεν μπορεί να καταλάβει την πόλη που υπερασπίζονται λιγότεροι από 2.000 γυναίκες και άνδρες του YPG (Κούρδοι αριστεροί αντάρτες).

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό όπλο τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μετατρέπονται σε αυτοκίνητα – βόμβες και ένας αποφασισμένος μουτζαχεντίν αναλαμβάνει να οδηγήσει το όχημα και να το ρίξει πάνω στις θέσεις του εχθρού. Από την έκρηξη, που είναι ισχυρή αφού τα αυτοκίνητα κουβαλάνε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, σπάνε οι γραμμές των αντιπάλων και ο οδηγός σκοτώνεται, ή μάλλον πηγαίνει κατευθείαν στον Παράδεισο για να αρχίσει το γλέντι με τις παρθένες.

Στην περίπτωση των Κούρδων υπερασπιστών της Κομπάνι οι επιθέσεις αυτοκτονίας των τζιχαντιστών έχουν μικρό αποτέλεσμα. Δούλεψαν λίγο στην αρχή, για να μπορέσουν οι μακελάρηδες να εισέλθουν στην Κομπάνι, αλλά στις μάχες που δίνονται πλέον στους δρόμους της πόλης δεν φαίνεται να φέρνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Το Ισλαμικό Κράτος θυσιάζει καθημερινά αρκετούς από αυτούς τους βομβιστές αυτοκτονίας. Μόνο την Κυριακή το πρωί έριξε δύο πάνω στα κουρδικά χαρακώματα, δίχως όμως οι τρομερές εκρήξεις που ακολούθησαν να καταφέρουν ρωγμή στην κουρδική άμυνα.

Οι Κούρδοι έδωσαν την Κυριακή στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που δείχνει τρεις Τούρκους τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τους Κούρδους, οι εικονιζόμενοι Τούρκοι είναι βομβιστές αυτοκτονίας στην Κομπάνι.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Ισλαμικό Κράτος πολεμάνε χιλιάδες Τούρκοι εθελοντές, ενώ Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν αναλάβει την εκπαίδευση αυτής της βάρβαρης ορδής.

tourkoi

Σχετικά άρθρα