Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφυγαν από τον τουρκικό στρατό για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος

Έφυγαν από τον τουρκικό στρατό για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Οι κύριοι που βλέπετε στη φωτογραφία να χαιρετάνε νικηφόρα ήταν μέχρι πρόσφατα Τούρκοι στρατιωτικοί. Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, ήταν Κούρδοι που υπηρετούσαν στον τουρκικό στρατό.

Όπως γίνεται γνωστό μέσω των κουρδικών ειδησεογραφικών πηγών, που ενημερώνουν την παγκόσμια κοινή γνώμη από τα social media, οι εικονιζόμενοι “Τούρκοι” στρατιωτικοί εγκατέλειψαν τον τουρκικό στρατό και πήγαν να καταταγούν στο YPG για να πολεμήσουν στο πλευρό των συμπατριωτών τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που πολιορκεί την Κομπάνι.

Και μάλλον, με αυτή την επιλογή που έκαναν, δεν τους βλέπουμε να επιστρέφουν ποτέ ξανά στον τουρκικό στρατό.

Η είδηση ότι “Τούρκοι” στρατιωτικοί κουρδικής καταγωγής κατάφεραν να μπουν στην Κομπάνι για να συμπολεμήσουν με τις γυναίκες και τους άνδρες του YPG είχε εμφανιστεί στα social media εδώ και μερικές ημέρες, ωστόσο, δεν υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες. Την Κυριακή δημοσιεύτηκε η φωτογραφία τους, οπότε και πλέον σας μεταφέρουμε κανονικά την είδηση.

Σχετικά άρθρα