Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μετρά πτώματα τζιχαντιστών στην Κομπάνι

Το Ισλαμικό Κράτος μετρά πτώματα τζιχαντιστών στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Βαριές απώλειες για το Ισλαμικό Κράτος στην πολιορκία της Κομπάνι την Κυριακή.

Τα υπό αμερικανική διοίκηση μαχητικά της συμμαχίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών που πολιορκούν την Κομπάνι.

Οι Κούρδοι μαχητές του YPG που υπερασπίζονται την πόλη για περισσότερο από ένα μήνα, διεξάγουν άγριες οδομαχίες με τους τζιχαντιστές, οι οποίοι απελπισμένοι από την αποτυχία τους εξαπέλυσαν ακόμα δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με αυτοκίνητα βόμβες, δίχως να καταφέρουν να σπάσουν τις κουρδικές γραμμές.

Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε μέσω τηλεφωνικής του επικοινωνίας με δημοσιογράφους ότι “το Ισλαμικό Κράτος έφερε κι άλλες ενισχύσεις και επιτέθηκαν σκληρά. Αλλά χάρη στις αεροπορικές επιδρομές και την κουρδική άμυνα δεν έχουν καταφέρει καμιά πρόοδο”.

Το Ισλαμικό Κράτος υφίσταται βαριές απώλειες στην επιμονή του να αλώσει την πόλη, η οποία έχει αναδειχτεί σε “μητέρα των μαχών” καθώς η πολιορκία διεξάγεται υπό τα βλέμματα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης από την άλλη πλευρά των συνόρων, στη Τουρκία.

Από το Σάββατο μέχρι και το πρωί της Κυριακής τουλάχιστον 31 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία.

15 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και άλλοι 16 από τους Κούρδους, μεταξύ των απωλειών συγκαταλέγονται και οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Οι Κούρδοι αντάρτες έχασαν 7 μαχητές.

Την Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος έχασε 35 ένοπλους ενώ οι Κούρδοι μόλις τρεις.

Ιατρικό προσωπικό και μάρτυρες ανέφεραν ότι ένα νοσοκομείο στα ανατολικά που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές δεν προλαβαίνει να υποδέχεται πτώματα τρομοκρατών.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, στην Ταλ Αμπιάντ (Tal Abyad) έχουν μεταφερθεί τα πτώματα τουλάχιστον 70 τζιχαντιστών.

Και ο στρατός των ΗΠΑ βλέπει ενθαρρυντικά σημάδια από την αντίσταση στην Κομπάνι, αν και επισημαίνει ότι ο κίνδυνος η πόλη να πέσει είναι ακόμα πιθανός.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί διοικητές λένε ότι η προτεραιότητά τους είναι η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, όπου οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της χώρας με σουνιτικό πληθυσμό δυτικά της Βαγδάτης.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί ποζάρουν δύο βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχτηκαν με το όχημα – βόμβα, στου οποίου την πόρτα ποζάρουν, στις Κουρδικές θέσεις την Κυριακή στην Κομπάνι. Η εικόνα αναρτήθηκε στο twitter για να χαρούν οι τζιχαντιστές που οι δύο εικονιζέμενοι πήγαν κατευθείαν στον παράδεισο. Οι Κούρδοι βέβαια έχουν άλλη άποψη, διαδίδουν ότι οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας πήγαν στην κόλαση, εννοώντας ότι τους πέτυχαν γυναίκες…

islamic-state-bomber

Σχετικά άρθρα