Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι: Η Κομπάνι θα σημάνει την νίκη της ελευθερίας

Κούρδοι: Η Κομπάνι θα σημάνει την νίκη της ελευθερίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μία ανακοίνωση –φωτιά εξέδωσε το Αρχηγείο του YPG, των Κούρδων που μάχονται στην Κομπάνι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ανακοίνωση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έρχεται μία μόλις ημέρα μετά τη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι συνεργάζεται με τους Κούρδους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως επανειλημμένα έχει σημειώσει το tribune, η δήλωση αυτή αποτελεί αναγνώριση των Κούρδων και φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τις γεωπολιτικές εξελίξεις στο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην αυλή του Ερντογάν, που βλέπει τις ΗΠΑ να συνεργάζονται με τους «τρομοκράτες» Κούρδους, την ώρα που ο ίδιος παραμένει δακτυλοδυκτούμενος για τη στήριξη στο Ισλαμικό Κράτος στη γωνία της παγκόσμιας διπλωματίας.

Στην ανακοίνωση το YPG επιχειρεί να εμφανιστεί ενωτικό, ως πυλώνας σταθερότητας στο χώρο της Rojava και επιβεβαιώνει ότι συνεργάζεται με τον Ελεύθερο Δημοκρατικό Στρατό της Συρίας. Στέλνει το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, ότι εν πολλοίς το YPG γνωρίζει ότι είναι αυτό που βγάζει το φίδι από την τρύπα για ολόκληρο τον κόσμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατία του.

Για αυτό και καταλήγει, ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους την επόμενη μέρα για τη δημιουργία μίας δημοκρατικής και ελεύθερης Συρίας, προεξοφλώντας την νίκη των Κούρδων στην Κομπάνι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του YPG

Έχουν περάσει 33 ημέρες από την έναρξη των μαχών στην Κομπάνι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Αυτές οι μέρες χαρακτηρίστηκαν από αντίσταση, θλίψη και τεράστιες θυσίες απέναντι στις τρομοκρατικές επιθέσεις των διαβόλων του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτή η συμμορία, που έχει γιγαντωθεί και αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, έχει σκαλώσει στην Κομπάνι, που μετατρέπεται σε κομβικό σημείο για παγκόσμιες εξελίξεις ιστορικής σημασίας.

Είμαστε σίγουροι ότι η Κομπάνι θα χαράξει το μέλλον της Συρίας και του δημοκρατικού αγώνα για την ελευθερία και την ειρήνη.

Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι, ότι η νίκη στην Κομπάνι θα είναι μία νίκη ολόκληρης της Συρίας και μία τεράστια ήττα του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας.

Η αντίσταση που δείχνουμε, εμείς οι Μονάδες Προστασίας Πολιτών (YPG) από κοινού με συγκεκριμένες μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) αποτελούν εγγύηση για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας του στην περιοχή μας. Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η εγκαθίδρυση μίας δημοκρατικής Συρίας είναι η κοινή συνισταμένη που έχουμε θέσει με τον FSA.

Όπως μπορούν να δουν όλοι, η επιτυχία της επανάστασής μας απορρέει από την πρόοδο στις σχέσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων για το κοινό καλό της πατρίδας μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το YPG δεσμεύεται ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δηλώσει παρών σε όλες τις ευθύνες που θα δημιουργηθούν στη Rojava και τη Συρία γενικότερα. Θα δουλέψουμε όλοι για να στηρίξουμε την ειλικρινή συνεργασία για τη διοίκηση της χώρας αυτής και να διασφαλίσουμε την ευημερία και τις ελπίδες του συριακού λαού, ανεξαρτήτως εθνικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ταυτότητας.

Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία με σημαντικές μονάδες του FSA στις βόρειες επαρχίες του Aleppo, Afrin, Kobane, και Jazia.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αρκετά τάγματα του FSA, τα οποία μάχονται στο πλευρό μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα